PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’afició torna a casa

El nou MoraBanc es presenta oficialment davant un màxim de 1.800 persones aquest diumenge al Poliesportiu

Per David Sansaloni

Gorka Aixàs i David Astrié amb el trofeu del partit.
Gorka Aixàs i David Astrié amb el trofeu del partit. | EL PERIÒDIC

El MoraBanc 2021-2022 es presentarà oficialment aquest diumenge en un partit al Poliesportiu, on s’enfrontarà al CSP Limoges davant d’un màxim de 1.800 persones. D’aquesta manera, el públic tornarà a estar present a les instal·lacions del club, això sí, amb les mesures establertes a causa de la pandèmia ocasionada per la Covid-19. No obstant això, després de dos anys complicats per al bàsquet i per a l’aficionat, aquesta temporada tornarà a començar amb el públic a les graderies.


Pel que fa a l’esdeveniment, el MoraBanc es veurà les cares amb el CSP Limoges, un dels grans equips de la lliga francesa i antic campió d’Europa, a partir de les 12.30 hores en el que serà el 1r Trofeu Andorra la Vella. La presentació, que es va dur a terme ahir al matí, va comptar amb la presència del cònsol menor del comú de la capital, David Astrié, i del president del club Gorka Aixàs. Astrié va declarar que des del comú «ens fa molta il·lusió acollir el primer trofeu d’Andorra la Vella amb l’objectiu que tingui una continuïtat en el temps». A més a més, el cònsol va destacar la importància d’aquest pel fet de ser «la presentació oficial de l’equip davant l’afició». Pel que fa a l’equip, Aixàs va ssegurar tenir «moltes esperances en aquest nou projecte. Hem fet l’equip que volíem, tenim molta il·lusió en els jugadors que hem portat i amb els que ja teníem. La plantilla està formada per molt bons integrants i hem d’estar preparats per arribar el millor possible al primer partit de lliga, que és el que importa».


Per la seva part, Aixàs va fer incís en l’aspecte més important que envolta el duel, i és que la trobada davant el Limoges serà la primera que comptarà amb el nou protocol aprovat pel Govern i el MoraBanc, i que permetrà arribar fins als 1.800 espectadors en els partits de l’equip, una xifra molt més elevada que la que hi va haver en els pocs enfrontaments amb públic de la temporada passada. La novetat principal que presenta aquest protocol és que totes les persones a partir de vuit anys hauran de demostrar quin és el seu estat de salut respecte a la Covid-19, ja sigui presentant un certificat de vacunació (més de 14 dies), un certificat mèdic d’haver passat la malaltia fa menys de sis mesos, un resultat negatiu d’una PCR o TMA de, com a màxim, 72 hores abans o un resultat negatiu d’un test d’antígens de, com a màxim, el dia anterior al partit (24 hores). D’altra banda, els assistents hauran de portar al damunt el seu document d’identitat (per verificar que la informació correspon a la mateixa persona), l’entrada del partit (que prèviament s’haurà obtingut de la web del club) i portar mascareta FFP2 (ja que no es podrà accedir a les instal·lacions amb cap altre tipus de mascareta que no sigui aquest). Tota aquesta informació s’haurà de presentar en els accessos al pavelló.


En paraules del president del club, tot i que hi ha disponibles 1.800 localitats, l’objectiu de l’entitat no és omplir-les totes aquest diumenge, sinó tenir «l’aspiració d’anar acostumant-nos a aquesta nova realitat i a aquests processos que caldrà fer per poder assistir als partits», que es mantindran fins a nova ordre, incloent-hi el primer partit de lliga davant el Reial Madrid. Tanmateix, el MoraBanc va recomanar als assistents que arribin ben d’hora, ja que pel que fa als accessos, aquestes noves mesures provocaran que vagi tot «una mica més lent», a més de ser el primer dia que es posarà en marxa. El Poliesportiu estarà obert des de les 10.30, dues hores abans del partit, per evitar els retards. Cal recordar que el Trofeu Andorra la Vella serà gratuït pels socis del club, que es podran fer amb una entrada a la seva zona personal al web del club. A les 16.00 hores es va obrir l’opció d’aconseguir les entrades per a tothom, amb un preu de 15 euros pels no socis. El club va voler «recompensar la seva lleialtat que ens han fet sentir durant les darreres dues temporades, que han estat molt complicades». 

 

Les mesures

1. Mascareta ffp2: No es podrà entrar a les instal·lacions amb cap altre tipus que no sigui aquest.

2. Certificat Covid: S’haurà de mostrar una prova PCR (72 hores), TMA (72 hores) o test d’antígens (24 hores).

3. Document d’identitat: Caldrà portar un document identificatiu (DNI o similar) per constatar la informació.

4. Entrada del partit: L’entrada del partit s’haurà de treure prèviament mitjançant la web del club.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT