PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut registra 11 nous positius i els actius baixen fins als 83

Un dels metges cubans que va venir al Principat, en estat greu per Covid-19

Per El Periòdic

La façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
La façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

El Ministeri de Salut va informar ahir que, en les darreres 24 hores, es van detectar un total d’11 nous positius per Covid-19. L’evolució del coronavirus al país segueix estable i la cinquena onada està remetent a poc a poc. Actualment hi ha 83 persones amb el virus actiu al Principat i el nombre de positius detectats des de l’inici de la crisi sanitària el març del 2019 és de 15.014. A més, des de la darrera actualització s’han atorgat un total de 16 altes, una xifra que situa el nombre de recuperacions totals en 14.801. En referència a la xifra de defuncions, se segueix mantenint estable en 130 després del traspàs d’un home de 86 anys dissabte.

Quant a la situació a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, els ingressos es mantenen estables amb quatre persones a la planta Covid del centre mèdic escaldenc i dues a la unitat de Cures Intensives (UCI), ambdues sense ventilació mecànica. 

Pel que fa a l’evolució de la campanya de vacunació contra el coronavirus, fins ahir es van administrar un total de 95.916 vaccins, dels quals 50.924 corresponen a primeres dosis i 44.992 a segones. A més, tal com van assenyalar des de Salut, els joves entre 12 i 15 anys inscrits a la plataforma per vacunar-se contra la covid, va creixent a poc a poc i ja són 578 els que ho han sol·licitat.

El cap d’expedició cubà, contagiat / Ahir va transcendir, segons les informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació de Cubà, que el cap del grup de sanitaris cubans que van reforçar l’atenció sanitària durant els primers mesos de la pandèmia al Principat, el doctor Luís Enrique Pérez Ulloa del contingent Henry Reeve, es troba actualment contagiat per la Covid-19 i de manera greu.
El que ha cridat l’atenció són les peticions d’alguns ciutadans d’aquell país realitzades a través de les xarxes socials demanant «pregàries i molta energia positiva» per a la recuperació d’aquest metge cubà «que enfronta una dura batalla contra la Covid».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT