PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut només detecta un positiu en les últimes hores

Els casos actius tornen a situar-se per sota de les 100 persones

Per El Periòdic

La façana de l’hospital.
La façana de l’hospital. | Maricel Blanch

La pandèmia al Principat sembla que continua a la baixa. En les darreres 24 hores només es va diagnosticar un nou positiu, que eleva la xifra de casos des de l’inici de la pandèmia a 15.003. Per altra banda, els casos actius continuen davallant i ja tornen a situar-se per sota dels 100, concretament es troben en 88. De fet, des del dilluns s’han donat 15 noves altes, que situen en 14.785 les persones que ja han superat la malaltia.

Pel que fa a la pressió hospitalària, aquesta es manté sense canvis des del passat divendres. D’aquesta manera, hi ha quatre persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dues més a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Aquests últims, però, són les dues persones que al llarg del cap de setmana van experimentar una millora evident en el seu estat de salut, fet pel qual se’ls hi ha pogut retirar la ventilació mecànica.
Pel que fa als vaccins contra la Covid-19, no se n’ha administrat cap de nou. Així, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 95.857 vacunes, 50.924 primeres dosis i 44.933 segones.

Fins al dijous de la setmana vinent no hi ha programades segones dosis d’AstraZeneca. Fins aleshores, el centre de vacunació, a l’antiga plaça de braus, viurà jornades de tranquil·litat, el que permetrà que els professionals sanitaris que hi treballen puguin descansar abans de reprendre les vacunacions de la població. Es farà, a banda de les segones dosis mencionades anteriorment, amb les primeres de la farmacèutica Moderna.

S’aprofitarà aquests dies per posar la segona dosis a residents i treballadors de Sant Vicenç d’Enclar que van superar la malaltia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT