PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern adjudicarà els vols Madrid-La Seu amb un concurs

Gallardo manté el desembre per veure els primers passatgers

Per Alba Llacuna

Una imatge d’arxiu de l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell.
Una imatge d’arxiu de l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell. | Arxiu ANA

El Govern es manté ferm en la idea que abans de final d’any hi hagi un enllaç aeri de forma regular entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid. Així ho va especificar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va indicar que es preveu treure en breu el concurs per adjudicar les companyies que operaran a l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell a partir d’aquest hivern.
Tot i això, Gallardo no va voler avançar esdeveniments, però sí va poder assegurar que es va «pel bon camí». «Ens hem marcat que a l’hivern hi hagi vols i les setmanes vinents es faran passos decidits perquè a l’hivern hi hagi els primers vols a Madrid», va manifestar el ministre.

Sobre l’acceptació d’aquesta convocatòria, va assegurar que hi ha interès de diferents companyies. En aquest sentit, va explicar que hi han hagut ja contactes amb el Govern: «Hem rebut a tothom que ha mostrat interès i s’ha donat informació a qui l’ha demanat, hem contrastat dades, i esperem que quan surti el concurs es pugui fer l’adjudicació al millor operador», va assegurar. El que sí tenen clar des de l’Executiu és que qui s’endugui l’adjudicació serà una empresa que permeti «créixer en rutes» i també tingui experiència, ja que «no ens podem permetre que no sigui un projecte sòlid». Sense voler especificar cap empresa interessada, per capacitat contrastada, la millor posicionada és Air Nostrum, la filial d’Iberia per operar vols regionals.

Precisament, el motiu que s’efectuï un concurs és que «els operadors ho prefereixen», tot i que «hi havia una finestra d’oportunitat» de poder injectar diners directament a una companyia concreta en concepte de publicitat, la Unió Europea (UE) els va alertar que aquest és un model que ja no s’utilitza. En aquest concurs, com va assenyalar el titular d’economia, es buscarà un model que estigui «alineat al que s’ha parlat» amb les empreses i s’espera que hi hagi «propostes que permetin l’adjudicació i tothom estigui confortable i tranquil amb el model».

 D’altra banda, Gallardo també va explicar el perquè els vols amb Madrid seran els primers. La raó és molt simple; és el «més madurat respecte als plans de negoci presentats» per les empreses. Una vegada aquest ja estigui operatiu, Gallardo es va mostrar convençut que «les altres possibles rutes seran més fàcils».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT