PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Òscar Casal ja és a Chamonix per a competir en l’Ultra Trail

Per la seva part, Marc Casal segueix recuperant-se del seu turmell

Per El Periòdic

Òscar Casal a Chamonix.
Òscar Casal a Chamonix. | FAM

La ciutat de Chamonix acull aquesta setmana l’Ultra Trail del Mont-Blanc 2021 (UTMB), cita molt destacada en el calendari de curses de muntanya. El corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Òscar Casal serà qui disputarà la que és considerada una de les curses més esperades de l’any, amb més de 10.000 corredors, sent l’UTMB una de les proves més desafiants i prestigioses del món. Es tracta d’un esdeveniment amb 2.000 voluntaris provinents de 15 països diferents, 18 municipis francesos, italians i suïssos treballen perquè, any rere any, totes les curses siguin un èxit.


El desafiament a Chamonix inclou les següents set distàncies: l’UTMB de 170 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu, la CCC de 101 quilòmetres, la TDS de 145 quilòmetres, l’OCC de 56 quilòmetres, la PTL de 300 quilòmetres, l’MCC de 40 quilòmetres i l’YCC de 15 quilòmetres. A partir de les 08.15 hores de demà es donarà el tret de sortida de la distància OCC, on Casal debutarà entre els 1.200 competidors previstos en aquesta distància de 3.500 metres de desnivell positiu. La cursa s’iniciarà des d’Orsières (Suïssa) i recorrerà l’espectacular Val d’Entremont engalanada de glaceres i torrents, passant al costat francès a través de Catogne. El seleccionador, nacional Fabrizio Gravina, va voler destacar el bon entrenament del corredor andorrà a Suïssa, que van estar efectuant durant dues setmanes intenses d’aquest mes d’agost, amb molt bons resultats per afrontar l’UTMB.


Pel que fa al seu germà, finalment Marc Casal no participarà en cap de les proves d’aquesta cita internacional. La prioritat de l’esportista, segons la federació, és seguir amb la recuperació del seu turmell fins que estigui al 100% i així poder finalitzar la temporada en les millors condicions possibles. D’altra banda, Sabrina Solana també segueix treballant amb moltes ganes el seu procés de recuperació després de patir una forta caiguda prop del Pla de l’Estany durant el transcurs de l’Ultra Comapedrosa del passat 25 de juliol. La bona notícia va arribar quan a Solana se li va descartar que tingués cap trencament greu al fèmur, com es va informar en primera instància des de la FAM, i per la qual cosa la corredora veurà reduïts enormement els temps de recuperació i podrà tornar a les competicions en un temps. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT