PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Portes obertes al Nacional

L’FC Andorra s’estrena a la competició amb entrada gratuïta per veure el duel davant el Linares Esportiu

Per David Sansaloni

Carlos Martínez remata a gol en una jugada del darrer partit a l’Estadi Nacional entre l’FC Andorra i l’Atlètic Escaldes.
Carlos Martínez remata a gol en una jugada del darrer partit a l’Estadi Nacional entre l’FC Andorra i l’Atlètic Escaldes. | @FCANDORRA

L’FC Andorra donarà el tret de sortida a la nova Primera RFEF aquest diumenge, en el duel que enfrontarà els tricolor davant el Linares Esportiu a l’Estadi Nacional, a partir de les 21.30 hores. L’inici de la competició a Andorra tindrà un tret important: l’entrada serà gratuïta per tothom, a porta oberta, perquè tots els aficionats que vulguin animar l’equip ho facin amb les majors de les facilitats.


Així ho va anunciar el club sota el missatge «volem que estiguis al nostre costat», i recordant que, com ja va passar en l’amistós contra l’Atlètic Escaldes jugat també a l’Estadi Nacional, caldrà registrar-se prèviament a la pàgina web del club. D’altra banda, l’aforament màxim serà d’un 50% de la capacitat de l’estadi (uns 1.500 espectadors) i caldrà dur la mascareta en tot moment i respectar la distància de seguretat, tal com està estipulat en les normatives de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Tanmateix, cal recalcar que és cert que la RFEF permet fins a un 70% de la capacitat de l’estadi, però en aquest cas és el mateix FC Andorra qui la reduirà al 50% per evitar problemes amb el comitè arbitral, que podria ser molt estricte en aquest cas i enviar els jugadors a la graderia i, per tant, obligar a tancar dos blocs del Nacional.


Els andorrans afrontaran, amb una diferència de poc menys de cinc dies, tant la primera jornada com la segona de la Primera RFEF, i és que el divendres de la setmana vinent es veuran les cares amb l’Algesires, a partir de les 19.30 hores. No obstant això, la pretemporada feta per l’equip convida a l’optimisme, i és que de nou partits que han disputat n’han guanyat cinc, perdut tres i empatat un, deixant un total de 16 gols a favor i vuit en contra. Pel que fa a l’adaptació dels nous fitxatges, tot sembla indicar que va per bon camí, ja que, per exemple, dels 10 golejadors d’aquesta pretemporada, quatre son acabats d’arribar, destacant les actuacions de l’atacant Marc Fernández, que se situa com a màxim golejador d’aquest període preparatori juntament amb Rubén Enri. Com ja va declarar l’entrenador, Eder Sarabia, «li donem molta importància ja no sols a l’àmbit futbolístic, sinó també a l’àmbit personal. Ens intentem informar que siguin jugadors que aporten al grup, gent que encaixi bé amb la cultura que volem instaurar en l’equip i crec que hem encertat molt en aquest aspecte».


Aquest primer partit de lliga davant el Linares serà l’únic de tota la temporada que comptarà amb entrada gratuïta, segons va anunciar el club, que vol veure reforçada amb aquesta acció la seva campanya d’abonaments, junt amb la notícia publicada aquest mateix dilluns del sorteig d’un sopar per a dues persones amb Gerard Piqué, la plantilla i el cos tècnic tricolor. 


Durant el duel del cap de setmana també es pot donar la situació de veure un nou jugador amb el braçalet de capità, ja que la plantilla i el cos tècnic van escollir durant aquesta setmana els quatre capitans que representaran l’equip en el nou curs 2021-2022. Finalment seran Martí Riverola, Rubén Bover, Nico Ratti i Marc Pedraza els que encapçalaran la plantilla tricolor, triats en votació pels seus companys de vestidor. De tots quatre, que «tindran el mateix rang» en paraules de l’entitat, qui lluirà el braçalet serà aquell que estigui sobre la gespa i porti més temps al club. Dos d’ells, Riverola i Bover, ja tenen experiència en la capitania, mentre que les novetats són les del porter Ratti i el migcampista Pedraza, que entren en el lloc de Rai Marchán i Mickael Gaffoor, traspassats en aquest mercat estival.


Pel que fa a l’àmbit purament esportiu, queden pocs dies per veure quin serà finalment l’11 que traurà Eder Sarabia per enfrontar la primera pedra en aquesta dura categoria. Cal recalcar que la Primera RFEF serà la lliga en la qual un major percentatge d’equips descendiran de manera directa, considerant les tres principals categories de les cinc lligues més importants del món. Dit amb altres paraules, un 25% (un de cada quatre) dels equips militaran la pròxima campanya en la Segona RFEF. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT