PUBLICITAT

2010 és l'any que registra menys accidents de trànsit des del 2007

  • En quatre anys 14 persones han perdut la vida a la xarxa viària del país, la majoria per xocs entre diversos vehicles
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
En el cos de l'article, un accident on un home i una dona van morir en el xoc entre un minibus i un turisme al Serrat (Ordino) al desembre del 2007. A la galeria, en primer lloc veiem com els bombers rescaten un motorista que va perdre el control, al juliol del 2008. A continuació, un accident amb resultat d'un mort produit pel xoc de dos vehicles al desembre del 2010. Foto: E. COMELLAS / T. LARA / A. ROIG (ANA)

L'any 2010 ha estat el que menys accidents de trànsit a la xarxa viària del país ha registrat des de fa quatre anys. Tot i això, s'ha de dir que des de fa quatre anys s'han produït tres accidents mortals durant cada exercici. L'any amb més víctimes mortals va ser el 2007, ja que van morir cinc persones a les carreteres andorranes. Pel que fa a la xarxa viària cal destacar que la majoria dels accidents amb conseqüències més greus es produeixen a la parròquia d'Andorra la Vella, però que des del 2007, les carreretes de Canillo han estat les que més víctimes mortals han enregistrat.

Les dades estadístiques de la Policia que xifren els accidents de circulació on hi ha hagut ferits (lleus o greus) quantifiquen que en quatre anys (des del 2007 fins el 2010) s'han produït un total de 1.282 accidents, dels quals han estat 113 els més greus i que han requerit atestats per tenir com a conseqüència ferits greus i inclòs víctimes mortals, que en aquest període han sigut 14 les persones que han perdut la vida a les carreteres. L'any amb menys incidència va ser l'any passat que es van comptabilitzar un total de 287 accidents, 24 dels quals van requerir atestats amb ferits greus, i tres d'ells mortals. Per contra, l'any amb més presència de sinistres va ser el 2007 en el que es van registrar 364 accidents, 26 dels quals van ser greus.

VÍCTIMES MORTALS / Tres col·lisions mortals és el denominador comú que es repeteix en els quatre darrers anys. Només el 2007 va tenir un resultat pitjor ja que en aquests tres incidents mortals van morir cinc persones. En la resta dels anys ha estat una víctima mortal per accident, és a dir, tres per any.

Si es té en compte la localització de les carreteres, les de la capital enregistren més accidents (també són més transitades) però cal assenyalar que són les de Canillo on més persones han perdut la vida en accidents greus. En aquesta parròquia en quatre anys han hagut nou accidents greus, dels quals, cinc van ser mortals amb sis víctimes. Encamp i Escaldes-Engordany van tenir en aquest període 12 i 11 accidents greus respectivament, dels quals cap va ser mortal.

CAUSES DELS ACCIDENTS / Pel que fa a la causa de l'accident mortal, i estudiant cadascun dels accidents amb víctimes mortals, la majoria solen ser col·lisions entre dos o més vehicles. De les 14 víctimes mortals des del 2007, quatre han estat motoristes que van perdre el control de la seva moto. Dels xocs cal assenyalar que també hi ha dos xocs que es donen amb la implicació d'un sol vehicle (un contra una barana i l'altre contra un roc). Finalment hi ha un atropellament mortal que va esdevenir a Incles en l'abril de l'any passat resultant mort un noi de 12 anys. Aquesta ha estat la víctima més jove dels darrers quatre anys, seguida d'un jove de 18 anys que va xocar el seu cotxe contra un roc el 22 de novembre del 2009, i la d'una dona francesa de 25 anys, no resident que va morir el 23 de gener del 2007 junt a un home amb un xoc contra una barana que es va precipitar al buit a Canillo.

El 2010 va ser l'any amb menys accidents mortals i l'exercici que anava a trencar les estadístiques dels tres accidents mortals per any. Tot i això, al noi atropellat se li van sumar dos víctimes mortals més, l'home de 30 anys espanyol i no resident que es va veure implicat en un xoc amb tres turismes a Aixovall i el jvoe de 27 anys espanyol i resident que es va veure implicat en un xoc entre dos turismes a l'avinguda Salou de la capital. Tres accidents mortals més que s'afegeixen a una estadística que la Policia espera veure trencada aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT