PUBLICITAT

Encamp

Encamp es consolida com a punt de referència per a l’esport d’elit

La parròquia acollirà aquest estiu fins un total de 12 seccions d’equips professionals, sent quatre del Barça

Per David Sansaloni

La plantilla al complet del primer equip d’handbol de l’FC Barcelona junt amb el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez.
La plantilla al complet del primer equip d’handbol de l’FC Barcelona junt amb el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez. | EL PERIÒDIC

El primer equip d’handbol de l’FC Barcelona continua, i ja va més d’una dècada, fent una estada de pretemporada a Encamp. La secció blaugrana va arribar divendres a la localitat encampadana, on s’entrenarà fins aquest dimarts, quan ja tornaran cap a la capital catalana.

Aquesta és la tercera estada d’una secció del conjunt culer a Andorra, més específicament a Encamp, després que també ho fes el primer equip d’hoquei i el segon equip de futbol sala. «Tenir aquestes seccions ens ajuda a promocionar les nostres instal·lacions i el patrimoni natural de la parròquia», va començar expressant el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, durant la roda de premsa que es va realitzar junt amb el nou entrenador del Barça, Carlos Ortega, i el nou capità, Gonzalo Pérez de Vargas, després de la retirada de Raúl Entrerríos. En aquest sentit, Fernández va obrir la porta al primer equip d’handbol a tornar l’any vinent, assegurant que tenen «les portes obertes, i Encamp serà sempre casa vostra», mentre recordava que aquesta mena de convenis es renoven anualment, «però ben bé es podrien fer de més temps». 


Fins a un total de 12 seccions acollirà la parròquia d’aquí a finals d’estiu, sent quatre d’aquestes pertanyents al Barça. La darrera secció blaugrana que farà estada a Encamp serà la de bàsquet, que arribarà entre avui i demà on, a més, també disputarà un amistós contra el MoraBanc aquest dijous a partir de les 19.00 hores.


Fernández va voler destacar que aquestes estades no són solament esportives, sinó que també beneficien enormement la part cultural del país. Sense anar més lluny, el passat diumenge els jugadors van anar al circuit del Pas de la Casa, i això «per nosaltres és or, ja que Encamp es consolida any rere any com a punt de referència tant per a estades d’equips professionals com amateurs», va comentar el conseller, mentre remarcava que precisament el que es busca és aquest equilibri. «Seguim treballant per buscar estades tant professionals com amateurs que omplin la parròquia, els hotels i els comerços», va indicar i, de fet, aquestes estades són un dels objectius estratègics de la corporació per dinamitzar la parròquia. Per la seva banda, Ortega es va mostrar molt agraït al comú per l’estada i va avançar que aquesta col·laboració «probablement s’allargarà en el temps». L’entrenador va voler recalcar el tracte rebut, i destacar les virtuts del país que, a banda d’entrenar, també permet gaudir de temps lliure, «ja que comptes amb molts llocs d’oci on anar i desconnectar una mica, cosa que costa trobar en altres punts geogràfics». En la mateixa línia, Pérez de Vargas, va manifestar la gran importància que té per a ells «venir a Andorra durant la pretemporada, perquè ho podem fer en les millors condicions i amb una bona temperatura». «És ja una tradició, la qual ens ha donat moltes alegries i tant de bo en el futur puguem seguir treballant junts», va indicar el porter i capità de l’equip.


Finalment, pel que fa a l’equip, Ortega va explicar que està funcionant «molt bé», mantenint aspectes d’anys anteriors, que els han permès guanyar el 100% dels títols als quals aspiraven, però també afegint pinzellades noves. «Estem amb pocs canvis en el treball d’atac i ens estem coneixent tots», va dir l’entrenador, recordant que aquest any, amb els Jocs Olímpics, gairebé no hi ha pretemporada perquè la setmana vinent ja comencen amb la competició oficial. 

 

Xavier Fernández - Conseller d’Esports, Infància i Joventut

«Tenir aquestes seccions ens ajuda a promocionar les nostres instal·lacions i el patrimoni natural de la parròquia»
 

Carlos Ortega - Entrenador de l'FC Barcelona

«Estar aquí [a Encamp] ens permet, a banda d’entrenar, gaudir del temps lliure, ja que comptes amb molts llocs on anar»
 

Gonzalo Pérez de Vargas - Jugador de l'FC Barcelona

«Venir és ja una tradició, la qual ens ha donat moltes alegries i tant de bo en el futur puguem seguir treballant junts»

 

La gespa natural es converteix en una tasca pendent

En el mateix acte amb l’handbol també es va conèixer l’interés d’alguns equips professionals de futbol per realitzar estades al país, però que finalment no es van materialitzar a causa de la manca de camps de gespa natural al Principat. «Ens costa molt mantenir la gespa natural, a escala de costos, per la climatologia de l’hivern», va dir Fernández, mentre afegia que no ho descarten «per tenir aquest atractiu que posaria la cirereta al pastís».

PUBLICITAT
PUBLICITAT