PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Festa inaugural de la nova zona esportiva de les Berques d’Arinsal

L’espai consta d’una zona de trial, bmx, ‘pump track’, ‘dirt jump’ i ‘cross country’

Per El Periòdic

El nou circuit de les Berques d’Arinsal.
El nou circuit de les Berques d’Arinsal. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana ha portat a terme la reforma integral del circuit de les Berques d’Arinsal, transformant-lo en una zona esportiva, de lliure accés, amb diferents pistes per practicar la bicicleta, els patins i l’skate. L’espai va obrir el passat 25 de juny, però, com va explicar la cònsol al discurs inaugural, es va decidir traslladar la celebració a la Festa Major d’Arinsal. Olga Molné va aprofitar per agrair la gran feina de la comissió de festes, adaptant tots els actes als protocols sanitaris.

Molne va remarcar que «un dels objectius de la creació de les Berques és dinamitzar al màxim el poble d’Arinsal, que aquest estiu compta amb oferta turística encara molt més àmplia i atractiva». Les Berques és un espai de lliure accés, que ja s’ha convertit en el punt de trobada dels apassionats de la bicicleta, els patins i l’skate.

Cal destacar que aquest projecte ha tingut una àmplia acceptació gràcies a la implicació del Furious Bici Club i de l’Associació de Skateboard del país. A més, els diferents traçats –una feina dels especialistes de Mountain Shaperd– compleixen amb els requisits dels patinadors més exigents. 

Pel que fa a l’afluència de públic a la zona esportiva de les Berques, s’ha registrat una mitjana d’entre 40 a 50 patinadors diaris. Molts dels usuaris de les instal·lacions són persones del Principat però, com va remarcat el conseller d’Esports, Kevin Poulet, ja hi ha aficionats a la bmx que venen al país atrets pels circuits de les Berques. 

L’espai esportiu, de 6.000 metres quadrats, consta de cinc zones: el circuit de bmx, un recorregut de sentit únic que ja existia i que ara s’ha ampliat i millorat; el dirt jump, per fer figures acrobàtiques amb bicicleta; el pump track, amb salts i peralts per fer amb bicicleta, patinet o monopatí; la zona trial, amb obstacles naturals i artificials; i el recorregut de cross country, que es pot fer amb bicicleta de muntanya a l’estiu i amb raquetes a l’hivern.

PUBLICITAT
PUBLICITAT