PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Santa Coloma recupera els actes més tradicionals de la celebració

Conxita Marsol i Gerard Menardia assisteixen a la missa i a la ballada de sardanes

Per El Periòdic

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, al ball de sardanes de la festa major de Santa Coloma.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, al ball de sardanes de la festa major de Santa Coloma. | Comú d’andorra la vella/T.L.

Santa Coloma ha recuperat part de la festa major, després de la suspensió de l’any passat a causa de la pandèmia. Principalment, s’han recuperat els actes més tradicionals com la missa, les sardanes i algun concert. «Sabem que és una festa major limitada com va passar a Andorra la Vella amb menys actes dels que ens agradarien», va manifestar la cònsol major, Conxita Marsol, després de la tradicional missa solemne de festa major a l’església de Santa Coloma que es va celebrar ahir a les 12.00 hores.

Marsol va declarar que el més important és que s’està podent celebrar la festa major. «En general estem contents perquè no hem tingut cap problema», va comentar, i va afegir que els ciutadans de la parròquia estan molt conscienciats i que per tant, dins de les limitacions que hi ha, està funcionant tot adequadament. Així, Marsol i el conseller d’Aparcaments i Patrimoni Natural, Gerard Menardia, van assistir a la missa, que estava limitada a poc més d’una vintena d’assistents.

Després, es va fer la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Solsona a l’aparcament d’Enclar. Aquest ha estat un dels canvis principals d’aquesta festa major, ja que les sardanes no es van dur a terme davant de l’església, com tampoc es va poder celebrar el vermut popular del diumenge a la plaça major.
Cal recordar que la festa major va arrencar el dissabte al matí amb una traca pels carrers de Santa Coloma i amb una posterior ballada de sardanes al migdia a l’aparcament d’Enclar, i a la tarda, va tenir lloc un torneig de petanca. A les 20.00 hores hi va haver el concert dels Soundsets, un grup andorrano-barceloní que fa versions de les cançons més conegudes amb un estil propi influenciat pels gèneres musicals de la rumba, el reggae, la salsa i els ritmes llatins.

Pel que fa a ahir a la tarda, l’escenari a l’aparcament d’Enclar va acollir un concert d’havaneres a les 17.00 hores amb la companyia  de la Petita Havana. A continuació, a les 19.00 hores hi va haver un ball de tarda amb l’orquestra Genion’s i a les 20.30 hores va tenir lloc el concert del conjunt andorrà anomenat Pas’n fals. 
La festa major finalitzarà avui amb una animació infantil a les 17.00 hores a l’aparcament d’Enclar i amb el concert del grup Freyja, un conjunt andorrà que interpreta versions dels clàssics de la història del rock.

PUBLICITAT
PUBLICITAT