PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una andorrana a l’equip del Campionat d’Europa de Debat

Andrea Reynoso va formar part de l’equip de joves organitzadors

Per El Periòdic

La membre de l’equip organitzador del campionat, Andrea Reynoso.
La membre de l’equip organitzador del campionat, Andrea Reynoso. | Andrea Reynoso

a Madrid la 23a edició del Campionat d’Europa de Debat (Madrid EUDC 2021), un esdeveniment que va superar els 140 equips participants i representants de més d’un centenar d’universitats de renom internacional com Oxford i Cambridge. En total, hi va haver més de 35 nacionalitats en un esdeveniment de referència en el talent jove europeu.


Per primera vegada, una jove andorrana va formar part de l’equip que va treballar durant més de dos anys per aconseguir que l’EUDC visités Espanya. Andrea Reynoso, que va ser la directora de registres i s’encarregava de coordinar totes les inscripcions i de la retransmissió en directe de l’esdeveniment, compatibilitza aquesta feina amb un grau en Protocol, Organització d’esdeveniments i comunicació corporativa en la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Sobre l’esdeveniment, diu: «Aquests dos anys han sigut únics. La pandèmia va ser un moment crític i vam arribar a dubtar de la viabilitat del campionat, però al final vam aconseguir fer tirar-lo endavant».


Les relacions amb les diferents universitats participants i la diferent situació epidemiològica de cada institució i país participant van provocar que la seva tasca fos molt més flexible i personalitzada que en altres edicions. «Ha estat una gran experiència d’aprenentatge i creixement personal», destaca l’andorrana.

Preguntada pel seu futur, afirma que aquest ha estat només el primer pas: «Al febrer, vam aconseguir que Madrid fos escollida com a seu per organitzar la 42a edició de World Univeristies Debating Championship (Campionat del Món de Debat Universitari), de manera que toca seguir treballant per reforçar la participació dels joves en esdeveniments de debat i pensament crític».
Cal destacar que l’equip organitzador ha aconseguit que Madrid torni a acollir el campionat l’any 2023. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT