PUBLICITAT

Accident mortal d'un parapentista a Organyà

El rescat es va fer en una zona forestal de difícil accés

Per El Periòdic

L'accident mortal va tenir lloc a Organyà.
L'accident mortal va tenir lloc a Organyà.

Un parapentista ha mort aquest dijous al migdia a Organyà, a causa d'una caiguda. Els serveis d'emergències han rebut l'avís a les 13.10 hores. Al lloc s'han traslladat efectius dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra, així com el SEM. El rescat s'ha fet prop de l'escola de vol, en una zona forestal de difícil accés, segons informa RàdioSeu.

Cap a la una del migdia, l’instructor que acompanyava l’home accidentat, un veí de Vic de 63 anys, ha alertat del sinistre, ocorregut a prop del mirador de les Solanes. Els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i un metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). També s'han mobilitzat dues dotacions terrestres dels parcs de la Seu d’Urgell i Organyà. A dos quarts de dues, el personal helitransportat ja era amb la víctima. Malgrat la ràpida atenció, no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida.

El lloc del sinistre era inaccessible per terra, segons ha constatat el GRAE i, per tant, les dues dotacions terrestres han retornat als seus parcs. Els efectius de Bombers han recollit la ubicació exacta de l’accident i han avisat els Mossos d’Esquadra, que han desplaçat una dotació de la Unitat d’Intervenció a Muntanya (UIM) i una patrulla de seguretat ciutadana. Els efectius de Bombers han facilitat l’accés a l’indret del sinistre per tal que els agents obtinguessin la informació necessària per a l’aixecament del cadàver i posterior investigació.

Durant les perquisicions policials, els efectius del GRAE han tornat a la seva base a l'espera d’altres serveis i de ser requerits de nou per tal d’extreure el cos mitjançant un gruatge amb l’helicòpter. El mateix mitjà aeri dels Bombers ha transportat el cos fins a l’Institut de Medicina Legal de Lleida. La investigació dels fets correrà a càrrec de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos.

En l’operatiu de rescat ha participat també un helicòpter medicalitzat del SEM, que no ha pogut operar a causa de l’accidentat relleu de la zona. També s'ha traslladat una ambulància bàsica amb suport psicològic per a la família de la víctima.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT