PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta cinc nous positius i hi ha tres ingressats més a planta

Les altes per coronavirus pugen a 14.724 després de les 13 que es van donar ahir durant la jornada

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu de la façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

Malgrat el descens de deteccions de nous casos i de casos actius, que se situen en 128, les darreres hores hi ha hagut un increment de persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així, si aquest dimecres hi havia dues persones a planta, ahir en van augmentar a cinc, és a dir, tres més.Quant a la Unitat de Cures Intensives (UCI) dues persones segueixen estan amb ventilació mecànica–un d’ells sés el turista que es va trobar malament estant al país–.
Amb aquestes darreres xifres que va proporcionar Salut, des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 14.981 casos de coronavirus i ahir es van donar 13 altes més, fet que fa pujar el total a 14.724. Quant a les defuncions, fins a la data es mantenen en 129. 

Respecte al pla de vacunació, des de Salut van notificar que ahir no es van administrar vaccins a l’antiga plaça dels braus. D’aquesta manera la xifra es manté amb un total de 94.931 vacunes, dels quals 50.553 són primeres dosis i 44.378 segones. Així doncs, hi ha un 75,6% de la població vacunable major de 16 anys que ja ha rebut com a mínim una dosi i un 66,4% que ja tenen la pauta completa del vaccí.


En la mateixa línia, el Govern ha recordat mitjançant una publicació al seu perfil de Twitter que ja està oberta la inscripció perquè els joves d’entre 12 i 15 anys puguin rebre la vacuna a partir de setembre i va insistir en la importància que els adolescents que pateixen alguna malaltia de risc que pugui comportar complicacions si contreuen el virus o que convisquin amb persones vulnerables s’inscriguin a la vacunació contra la Covi-19.

Situació a FRança/ D’altra banda, la situació actual a França manté el certificat sanitari obligatori per accedir a molts llocs: edificis, esdeveniments, interiors o exteriors, sense cap excepció, com són els cinemes, els museus, les cafeteries, els restaurants, els hospitals, les residències i els centres sociosanitaris. A més, també es requereix el certificat per a desplaçaments de llarga distància en transports públics interregionals.

Pel que fa a la vacunació, el govern francès obliga totes les persones que estiguin en contacte constant amb persones de risc a vacunar-se, i recorda que a partir del 15 de setembre es faran una sèrie de controls per assegurar-se que tothom tingui completa la pauta. Tanmateix, insiteixen que tant adults com joves d’entre 12 a 17 anys s’inscriguin a la vacunació. 

mesures a catalunya/ En un altre ordre de les coses, la sala contenciosa administrativa del TSJC va reduir dràsticament l’impacte del toc de queda a Catalunya, que la Generalitat havia intentat endurir. Els jutges consideren que les limitacions de mobilitat entre la 01.00 hores i les 06.00 hores només s’han d’aplicar en els municipis de més de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada (IA) a set dies de 250 casos per cada 100.000 habitants i no de 125 contagiats, com va proposar dimarts el Procicat.
Així les coses, el toc de queda només afectarà la setmana que ve 19 localitats catalanes, concretament a Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí i no a les 148 que pretenia la Generalitat. 

Per aquest motiu, Barcelona reforçarà la presència policial entre les 02.00 hores i les 06.00 hores després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi avalat la pròrroga del toc de queda decretada pel govern durant una setmana més només a 19 municipis catalans, i hagi quedat exclosa d’aquesta mesura la capital catalana. Ho van explicar el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i l’intendent major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez, en roda de premsa ahir per valorar la decisió del TSJC, davant la qual van fer una crida al civisme.

D’aquesta manera, es mantindrà el reforç policial a la ciutat de Barcelona seguint la mateixa línia que es va aplicar durant el mes de juliol, amb uns 650 agents el cap de setmana i 1.000 entre setmana, i els punts prioritaris seran les festes de Gràcia–que se celebren aquesta setmana– i Sants–que comencen la que ve– i la zona de la platja.

PUBLICITAT
PUBLICITAT