PUBLICITAT

La taxa d’ocupació arriba al 79,6% el segon trimestre

Aquesta ràtio suposa un augment de 0,6 punts respecte a l’any anterior

Per El Periòdic

El Servei d’Ocupació d’Andorra.
El Servei d’Ocupació d’Andorra. | MARICEL BLANCH

La taxa d’ocupació estimada en el segon trimestre se situa en el 79,6% de la població d’entre 15 i 64 anys. Aquesta ràtio suposa un augment de 0,6 punts respecte a l’any anterior, mentre que representa una disminució de 0,2 punts si es compara amb el primer trimestre del 2021. Així, el nombre d’ocupats s’estima en 45.269 persones, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Departament d’Estadística del Govern. Per sexe, la taxa d’ocupació dels homes augmenta 0,8 punts en comparació amb l’any passat i 0,4 punts trimestralment. Quant a les dones, s’incrementa en 0,4 punts en termes anuals, però disminueix 0,8 punts respecte al trimestre anterior.
D’altra banda, la taxa d’atur de la població entre 15 i 74 anys s’estima en el 3,3%, amb un augment de 0,3 punts en termes anuals i 0,2 punts en termes trimestrals (en un context d’increment de la taxa d’activitat). Així, la població aturada se situa en 1.612 persones.
Per sexe, la taxa d’atur pels homes disminueix 0,9 punts anualment i 1 punt trimestralment. En canvi, la taxa d’atur per les dones augmenta 1,7 punts tant anualment com trimestralment.
En el segon trimestre de l’any, la taxa d’inactivitat s’ha situat en el 17,5%, disminuint 1 punt en termes anuals mentre que s’ha mantingut pla respecte al trimestre passat (-0,1 punts). Així, es registra un total de 9.962 persones inactives. Per sexe, la taxa d’inactivitat anual es manté estable per als homes (-0,1 punts) i disminueix 1,9 punts per les dones. En relació amb el primer trimestre del 2021, la taxa d’inactivitat masculina augmenta 0,4 punts i la femenina decreix en 0,6 punts. Per edat, destaca la taxa d’inactivitat per als joves de 15 a 24 anys que s’ha incrementat fins al 74,9%, valor màxims dels últims dos anys, segons l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT