PUBLICITAT

La Seu delimita el jaciment del Pati de les Monges

L’objectiu és acotar l’abast i l’extensió de les restes arqueològiques

Per El Periòdic

El Pati de les Monges.
El Pati de les Monges. | Ajuntament de la seu d’urgell

L’Ajuntament de la Seu ha reprès aquesta setmana els treballs arqueològics al jaciment del Pati de les Monges. L’objectiu de la intervenció actual, que està previst que s’allargui fins a la primera setmana de setembre, és delimitar l’abast i l’extensió real de les restes descobertes l’any 2020, entre les quals cal destacar les pertanyents a una part de la trama urbana de la ciutat d’època baix medieval.


Aquesta segona fase, que compta amb una partida de 20.545,33 euros consisteix en l’enderroc de tot el paviment de formigó del pati, i el rebaix general de la terra acumulada fins a localitzar els primers vestigis arqueològics, que es delimitaran en planta i es deixaran preparats per a la seva excavació posterior. 

El tinent d’alcalde de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, va explicar al respecte que «donem continuïtat als treballs arqueològics al pati de les Monges amb un doble objectiu: per una banda, conèixer l’abast real d’aquest jaciment i de l’altra, aconseguir més informació del passat medieval de la Seu i la seva trama urbana. Una informació que ens ha d’ajudar a generar productes culturals de qualitat relacionats amb el patrimoni històric d’època medieval».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT