PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les queixes pel soroll són per maquinària i climatitzadors

Abans de la Covid eres per l'oci nocturn

Per El Periòdic

Una màquina d’obra.
Una màquina d’obra. | Maricel Blanch

La majoria de les queixes relacionades amb el soroll i la contaminació acústica que rep el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, fan relació als aparells de climatització i a la maquinària. Així ho va detallar ahir la directora de Medi Ambient, Sílvia Ferrer. En aquest sentit, va puntualitzar que l’origen d’aquestes queixes sí que ha variat, ja que abans de la pandèmia venien per l’oci nocturn –discoteques i pubs–.

Ferrer va voler recalcar que en aquestes situacions es fan els seguiments corresponents i en cas de superar-se els nivells reglamentaris, «es demanen mesures correctores».

D’altra banda, tant la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, com Ferrer, van recordar que anualment es fa un balanç acústic basat en les estacions de mesures mitjançant uns sonòmetres que es fan tant en la temporada alta com en la baixa, ressaltant que les estacions properes al trànsit tenen una qualitat acústica pitjor. Per aquest motiu, diferents ministeris del Govern estan treballant per poder enllestir una normativa que reguli aquestes emissions dels vehicles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT