PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les empreses de busos queden a l’espera de les compensacions

Una tercera part dels usuaris es podrien beneficiar de la nova tarifa

Per Alba Llacuna

Un autobús d’una línia regular.
Un autobús d’una línia regular. | Maricel Blanch

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va anunciar dimecres, després del Consell de Ministres, que les noves tarifes de transport públic –amb l’arribada de l’abonament mensual de 30 euros amb viatges il·limitats i la nova zonificació– entraven en vigor l’1 de setembre. A partir d’aquest instant les concessionàries  estan a l’espera de veure com es faran les compensacions per part de Govern. 

Des de Cooperativa Interurbana Andorrana, que ofereix totes les línies nacionals a excepció de la de Sant Julià, van recordar que «es veuran reduïts els ingressos i que seran necessàries les compensacions del Govern per tenir un equilibri econòmic». De moment estan a l’expectativa de com s’acorda realitzar aquesta compensació, que, ara per ara, és semestral i encara estan a l’espera de rebre la del darrer semestre del 2020.

A més, la recuperació del transport va més lentament del que s’esperava. «Quan es van començar a reobrir les activitats, la recuperació va ser bona durant les primeres setmanes. Ens hem quedat a un 20-25% per sota en referència el nombre de viatges», va assegurar el president de l’entitat, Gabriel Dallerès. Precisament, la introducció d’aquest nou abonament de 30 euros mensuals amb viatges il·limitats, per Dallerès, ha de ser el principal atractiu per acabar de recuperar el volum de viatgers d’abans de la Covid. En un primer càlcul, des de cooperativa interurbana, van estimar que unes 2.000 persones, una tercera part dels usuaris, es podrien beneficiar d’aquesta nova tarifa.

L’altra concessionària, Autocars Nadal, en la mateixa línia, va afirmar que, tot i que la seva afectació serà molt menor, la introducció d’aquest nou bitllet els tocarà també els ingressos i tindrà problemes de viabilitat si no hi ha una aportació del Govern per aquest canvi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT