PUBLICITAT

Casadevall diu que el PRA assumirà el deute del PLA si s'integren al nou partit

  • El 10 de febrer es votarà si els liberals s'integren a les noves sigles
ELPERIÒDIC
CANILLO

La integració del Partit Liberal d'Andorra (PLA) dins el Partit Reformista Andorrà (PRA) va lligada a que el nou partit assumeixi el deute liberal de 200.000 euros. El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, però, va explicar ahir a l'ANA que el PRA podrà assumir aquest deute si compta amb una gran majoria dels afiliats del PLA, però que si no, «serà difícil que un partit que neix assumeixi el deute d'un que desapareix» sense poder recuperar-ne els afiliats. Quant a l'evolució del partit va indicar que estan pendents de l'aprovació dels estatuts abans del proper congrés, tot i que recorda que la data, que sí que està fixada, és la de la propera reunió del PLA, el 10 de febrer, on es votarà si els liberals s'integren al PRA.

Casadevall va declarar que la condició que exigeix el PLA per integrar-se al partit reformista, que consisteix en que assumeixin el deute que arrosseguen els liberals, encara no s'ha pres. Va dir, però, que aquesta possibilitat implica que hi hagi una predisposició per part d'una gran majoria dels integrants del PLA de sumar-se al PRA. És per aquest motiu que Casadevall supedita a la decisió dels membres del PLA el fet que el nou partit compti amb ells o no.

D'altra banda, el nou partit resta pendent de l'aprovació dels seus estatuts per estar formalment constituïts abans de la propera assemblea. Casadevall va recordar que un cop tinguin els estatuts, s'haurà de fer una junta provisional, i més endavant organitzar unes eleccions internes per crear l'executiva del partit. Un cop s'hagin tancat tots aquests punts serà quan es triï el candidat, però el que ja ha confirmat Casadevall és que ell no ho serà. Mentre duri el seu mandat com a cònsol major de Canillo, fins a finals d'aquest any, ell es mantindrà al capdavant de la corporació, i per tant assegura que no es presentarà com a cap de llista per a les generals.

La darrera reunió del PLA va ser la del passat 12 de gener, quan van trobar-se per decidir la relació amb el nou partit, però no serà fins al proper 10 de febrer quan es prendrà la decisió a partir dels resultats de la votació que es farà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT