PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner pregunta sobre una possible tercera dosi

La consellera creu que s’hauria d’informar dels efectes secundaris

Per El Periòdic

La consellera Carine Montaner
La consellera Carine Montaner | Maricel Blanch

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va entrar ahir unes qüestions parlamentàries relatives a les administracions de vaccins contra la Covid-19 a la població. En primer lloc, demana al Govern què pensa de l’eficàcia real de les vacunes, i si es planteja reconsiderar la campanya de vacunació a nivell de país per la tercera dosi arran de la gran capacitat del virus en mutar i si es tindrà en compte el nivell d’anticossos de les persones abans de vacunar-les.


En segon lloc sol·licita al Govern si creu oportú posar la obligatorietat de vacunar-se per les persones que desitgen treballar o residir al país amb aquest context d’incertesa i amb les conseqüències previsibles d’aquesta mesura sobre el mercat laboral i sobre l’atractivitat del país pels residents passius.


En tercer lloc interroga si es replanteja els criteris d’edat per vacunar els ciutadans amb AztraZeneca, tenint en compte que la pròpia firma va desaconsellar vacunar amb el seu producte a les dones de menys de 55 anys. Seguidament la consellera general reivindica rectificar el document d’autorització per a la vacuna contra la Covid-19 per donar més transparència i per donar la possibilitat als ciutadans de triar la vacuna en ple coneixement. Finalment, reclama al Govern si per transparència es preveu publicar en la web del ministeri els diferents efectes secundaris per tipus de vacuna, gènere i edat, ja que, que tenint en compte el document de consentiment que ha de firmar qualsevol persona que es vol vacunar, no és exhaustiu en el sentit que en cap moment, es comuniquen els efectes secundaris a mitjà i llarg termini. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT