PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Banders gestionen més de 1.400 trucades al 148

Per Alba Llacuna

33 Una au alliberada pels Banders.
33 Una au alliberada pels Banders. | Cos de Banders

El número de telèfon 148, corresponents al Cos de Banders, des d’inici d’any, ja ha gestionat 1.400 trucades. Una xifra que, com va indicar el director del cos, Ferran Teixidó, confirma el «creixement exponencial» que està experimentant en els darrers anys i ja en porten 200 més que en el mateix període del 2000. De fet, com va puntualitzar Teixidó, l’any passat es va tancar amb 2.450 trucades gestionades, mentre que, enguany, s’espera que estigui al voltant de les 3.000.

El gruix principal de les trucades fa referència a demanda d’informació sobre temes relacionats amb la caça i pesca i actuacions sobre animals. Sobre aquest darrer punt, des del Cos de Banders van indicar que 118 trucades corresponents a la captura i alliberament d’ocells i 48 relatives a serps –cal recordar que el 2020 en van ser 78–.

Teixidó va vincular aquest increment a una major sensibilització per part de la ciutadania –accentuada amb el confinament i la Covid– i a les tasques de difusió que el Cos de Banders realitzen a través de les xarxes socials, o la creació dels agents de proximitat, els encarregats de gestionar totes les trucades. A més, va indicar que les noves tecnologies també han contribuït a aquest increment, per exemple l’ús de telèfons mòbils intel·ligents per posteriorment notificar-ho.

Les tasques dels Banders no es limiten a l’actuació; en el mateix indret, segons va explicar el director del cos, s’aprofita el moment i «es fa pedagogia», donant informació sobre quin animal es tracta, la seva possible perillositat i donar una sèrie de pautes per si qualsevol ciutadà es troba en una situació similar en el futur.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT