PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 16 nous positius, set amb pauta completa de vacunació

Vidal informa que ja s’han generat 62.105 certificats Covid, tant en paper com digitals

Per Alba Llacuna

L’interior de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell en una imatge d’arxiu.
L’interior de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell en una imatge d’arxiu. | Maricel Blanch

El Ministeri de Salut va informar ahir, en l’actualització sanitària posterior al Consell de Ministres, que, en les darreres 24 hores, s’han detectat 16 nous positius, set d’ells amb la pauta completa de vacunació. Així ho va indicar la cap d’àrea del Departament de Prevenció, Promoció i Vigilància del Ministeri de Salut, Rosa Vidal, que va afegir que, en el mateix període de temps, es van donar 26 noves altes i que els casos actius disminuïen en 10 persones, situant-se en 136. «Ens trobem en una situació d’estabilitat, havent baixat el pic més alt en el qual ens vam trobar», va subratllar Vidal. 

Amb aquestes darreres xifres, des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 14.976 casos de coronavirus, s’han donat 14.711 altes i les defuncions es mantenen en 129.

Pel que fa a la pressió hospitalària, aquesta, segons va indicar Vidal, es manté estable amb dues persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dos a la Unitat de Cures Intensives amb ventilació mecànica –un d’ells és turista que es va trobar malament estant al país–.

Respecte al pla de vacunació, des de Salut es va informar que ja s’han administrat 94.931 vaccins, dels quals 50.553 són primeres dosis i 44.378 segones. «Amb aquestes xifres hi ha un 75,6% de la població vacunable que ja ha rebut com a mínim una dosi de la vacuna, i un 66,4% que ja tenen la pauta completa del vaccí», va ressaltar de forma satisfactòria veient com avança a bon ritme la immunització de la població.

D’altra banda, la cap d’àrea del Departament de Prevenció, Promoció i Vigilància va indicar que  a la plataforma de vacunació, fins dimarts, ja s’havien inscrit un total de 52.842 persones, dels quals 353 són joves d’entre 12 i 15 anys.
Finalment Vidal també va fer referència als certificats Covid que s’han generat fins a l’actualitat, tant en format paper com en digital, i que arriben als 62.105, així com les descàrregues de l’aplicació AndorraSalut. Respecte a aquest darrer punt, va puntualitzar que ja en són 11.792, 6.322 des de sistemes iOS i 5.470 des d’Android.

Pròrroga de mesures
En un altre ordre de coses, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va indicar que el Consell de Ministres va aprovar una nova pròrroga per establir mesures excepcionals per protegir la salut pública. «Encara ens trobem en situació de pandèmia i és útil tenir aquesta mena d’eines», va apuntar Jover, que va confirmar que en els pròxims dies entrarà a tràmit parlamentari perquè sigui aprovada pel Consell General, ja que l’actual finalitzava a mitjan setembre.

Comissió d’ètica
Jover també va anunciar que en la sessió d’ahir es va donar llum verda a la creació de la comissió d’ètica de la investigació per als projectes de recerca mèdica. Es tracta d’un òrgan que emana de la Llei de drets i deures dels usuaris i professionals del sistema sanitari, que estableix que els projectes de recerca que es realitzin al Principat siguin validats prèviament per aquesta comissió que estarà formada per representants del Comitè Nacional de Bioètica d’Andorra, del Comitè d’ètica de la investigació del SAAS, d’un jurista i de professionals de la salut, noves tecnologies i ciències socials amb experiència en l’àmbit de la recerca. 
El ministre Portaveu va apuntar que, aquest organisme tindrà dues funcions bàsiques: validar el projectes de recerca i l’assessorament al Govern en el camp sanitari i biomèdic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT