PUBLICITAT

Andorra la Vella

El VPC presenta tres fitxatges i un pressupost de 200.000 euros

El club no descarta una quarta incorporació i s’estrenarà aquest mateix dissabte amb un amistós a Encamp

Per David Sansaloni

Barrera, Abarca i Alvarado durant la seva presentació amb el VPC.
Barrera, Abarca i Alvarado durant la seva presentació amb el VPC. | EL PERIÒDIC

El VPC Andorra XV va presentar ahir de manera oficial les noves incorporacions per a aquesta nova temporada 2021-2022, a més del pressupost amb el qual comptarà a l’espera de la segona convocatòria (al setembre) per a les ajudes atorgates pel Govern. La xifra se situa en 200.000 euros, que se sumarien als poc més de 70.000 que rebrien per part de l’Executiu. Fent comparativa amb el curs passat, el rugbi veurà augmentat en uns 30.000 o 35.000 euros el pressupost en vistes a construïr un equip més professionalitzat amb el clar objectiu d’aconseguir l’ascens a Federal 3. Des de l’entitat també es va fer menció a la gran feina feta per augmentar els espònsors privats, que es comunicaran juntament amb la nova equipació.


A l’acte van acudir, a més del nous integrants, el president del VPC, Gerard Giménez, i l’encarregat de l’àrea tècnica i jugador, Dani Raya. Va ser aquest segon qui va començar presentant el primer dels tres noms,  Matias Barrera, un jugador de 27 anys i germà del també integrant del VPC Sebastián Barrera. Un primera línia procedent del Bahia Blanca que compta amb experiència al rugbi espanyol, ja que va militar a les files del Gernika Rugby Taldea i al Belenos Rugby Club en la Divisió d’Honor B. Aquests primers dies de posada a punt Barrera no podrà estar sobre la gespa a causa d’una lesió al genoll. «Des del moment que vam arribar el club ens ha tractat molt bé, sempre pendent del que necessitàvem», va declarar el jugador.


Seguidament va ser el torn de Cristian Abarca, també procedent del club Bahia Blanca i amb experiència a la lliga espanyola, on ha jugat al Club Oviedo de Rugby, a la Divisió d’Honor B. Com a posició pot variar entre la segona i la tercera línia. «Ens aportarà molt en cadascuna de les fases del partit», va explicar Raya. Abarca va voler recalcar que s’ha trobat un club «molt familiar i amb un projecte molt il·lusionant. No vaig dubtar en venir i m’ha sorprès gratament la companyonia que he vist en aquests primers dies. Tenim moltes ganes d’arrancar i de lluitar per aconseguir l’objectiu que es planteja el club».


Finalment, Raya va descriure Pedro Alvarado. de 27 anys. El jugador arriba procedent del Jockey Club Córdoba d’Argentina i és l’únic dels tres amb experiència a la lliga francesa, on va estar dues temporades al Niort Rugby Club, de la Federal 1. Alvarado és un centre «molt contundent que ens aportarà molt d’impacte, sobretot a la defensa», va defirnir el de l’àrea tècnica. Per la seva part, Alvarado va remarcar les paraules dels seus companys i va destacar el tracte «excel·lent que ens han brindat des del primer dia».


Aprofitant la presentació de les tres cares noves, Raya va voler fer incís en què «sempre hem dit que volem comptar molt amb la base i hi haurà sis o set júniors que pujaran al primer equip, a més del retorn de Pep Arasanz. Estem fent una plantilla molt compensada, i tot i que molta gent pensa que hi ha molts jugadors de fora la realitat és molt diferent». Pel que fa al tancament de la mateixa, el club està esperant una última incorporació que hauria de donar-se cap a finals d’aquest mes o principis de setembre, però que encara no és segura per temes burocràtics. «Creiem que amb els jugadors que tenim actualment ja seria suficient per afrontar la competició, ara bé, la temporada és molt llarga i si trobem que en algun moment donat hi ha jugadors que es lesionen n’incorporaríem d’específics en posicions clau per a aquest moment», va explicar Giménez.


El club va començar la pretemporada el passat 4 d’agost, i disputarà el primer amistós aquest dissabte davant l’US Capvernoise (equip tres divisions per sobre del VPC) al Prada de Moles a partir de les 18.00 hores i que es podrà seguir via streaming pel canal de YouTube Rugbyandorra. El segon amistós serà el dia 27 contra el Saverdun, de Federal 3, a l’Estadi Nacional a partir de les 21.00 hores, i l’11 de setembre, l’FC Barcelona visitarà Prada de Moles encara amb un horari per confirmar. El primer partit de lliga serà el 18 de stembre a camp contrari contra el Toulouse Lalande Aucanville. Per la seva part, el sènior femení començarà el 30 d’agost el primer entrenament oficial, amb Raya i Barrera al capdavant de l’equip. 

 

El rugbi no es mourà de l’Estadi Nacional durant la temporada

33 Davant els dubtes que es prestàven a l’hora de fer possible ja no sols la cohabitació entre l’FC Andorra i el primer equip del VPC, sinó també de les categories inferiors del mateix rugbi, Giménez va assegurar que està previst que durant tota aquesta temporada es jugui al Nacional «amb total normalitat». «No hi ha cap problema per a cap categoria. La convivència és completament normal amb l’FC Andorra, ells entrenen en els seus horaris, nosaltres en els nostres i els partits oficials es faran tots al Nacional», va explicar Giménez. Per la seva part, Raya va descartar l’opció de jugar a Ordino, ja que el camp «no està homologat, i si l’Estadi Nacional està a disposició per poder jugar tots els partits del VPC, no veig el motiu per anar a Ordino».

PUBLICITAT
PUBLICITAT