PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius baixen dels 150 en una dia amb sis nous positius

El rector de l’UdA anima els estudiants a vacunar-se per «començar el curs amb les màximes garanties»

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

Els diferents indicadors de la cinquena onada són favorables o es mantenen estables. Així es desprèn de la darrera actualització sanitària facilitada pel Govern en què indiquen que, en les darreres 24 hores, només s’han detectat sis nous positius i s’han donat 12 noves altes. Unes dades que permeten continuar amb la disminució progressiva dels casos actius al Principat, situant-se en 146.

En dades generals, des de l’inici de la pandèmia el nombre total de persones que han contret la malaltia és de 14.960, mentre que les altes ja sumen 14.685. Les defuncions, un dia més, es mantenen sense canvis en 129.

Pel que fa a la pressió hospitalària, segons va informar l’Executiu, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha quatre persones ingressades: dues a planta i dues a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i requereixen ventilació mecànica.

La vacunació segueix a bon ritme a l’antiga plaça dels braus d’Andorra la Vella. Des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 94.106 dosis –50.335 corresponen a les primeres dosis i 43.771 a segones i, per tant, a gent que assoleix la pauta completa de vacunació–.

Des de la Universitat d’Andorra (UdA), el seu rector, Miquel Nicolau, va animar els estudiants, mitjançant una carta, a vacunar-se «com més aviat millor» per poder així «començar el curs amb les màximes garanties sanitàries». El rector va assegurar que es tracta d’un acte «no només de responsabilitat, sinó també de solidaritat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT