PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció ja és a casa

Els tricolor arriben a Andorra amb una medalla de plata a la butxaca i una gran imatge presentada a Irlanda

Per David Sansaloni

La selecció celebra la segona plaça a Irlanda.
La selecció celebra la segona plaça a Irlanda. | FAB

La selecció andorrana de bàsquet va arribar ahir a la nit al Principat després de la gran imatge donada a l’Europeu de Petits Estats que es va disputar a Dublín (Irlanda), on van aconseguir la segona plaça i medalla de plata. El combinat dirigit per David Eudal va acabar el torneig amb un balanç de tres victòries i tan sols una derrota, justament davant l’amfitriona, Irlanda, que va ser l’únic equip que va aconseguir quedar per davant dels tricolor, ja que no van cedir cap resultat (quatre victòries i cap derrota).


Els andorrans van arribar a la capital irlandesa el passat 8 d’agost per tenir un dia d’entrenaments i debutar el dimarts de la setmana passada. Els amfitrions van ser la primera pedra en el camí i el National Basketball Arena va ser testimoni de la gran feina realitzada per un equip amb Guille Colom al capdavant. Tot i l’esforç, els tricolor van perdre 81-96, però es van refer davant la resta, aconseguint tres victòries seguides davant San Marino (56-91), Gibraltar (91-74) i Malta (74-93). Aquest últim resultat va ser la gran sorpresa a causa de la bona imatge que havia donat el combinat maltec els darrers anys, proclamant-se campió en la darrera edició, i la plantilla que havien portat els andorrans a la cita, amb molt jugadors joves i baixes importants com la d’Hugo Bartolomé, Cinto Gabriel, Roger Lliteras o Èric Peñas. 


Tot i la lluita pel bronze que semblaven presentar els jugadors d’Eudal, la realitat va ser que els va faltar un sol resultat per a acabar en primera posició. «Quan vam arribar al torneig, el nostre objectiu era fer tercers, ja que Malta els últims anys havia jugat molt bé, tenien molt bon equip, i nosaltres arribàvem amb una plantilla nova, jove i amb baixes clau, i no sabíem com anava a respondre la gent», va declarar l’MVP (millor jugador) del torneig, Guille Colom a EL PERIÒDIC. El del MoraBanc va fer una valoració d’aquest Europeu dels Petits Estats, asssegurant que «per a nosaltres ha sigut un torneig increïble. Crec que hem donat el màxim de nosaltres i sobretot hi ha hagut molt bona química dins i fora de la pista». Colom també va voler fer incís en la feina presentada per l’staff tècnic de la federació, la qual ha sigut «brutal».

«Aconseguir que juguem així amb tan sols tres setmanes de preparació i tenint en compte que molts dels jugadors era la primera vegada que enforataven un torneig d’aquesta índole és d’admirar», va dir Colom. 
Sobre la seva actuació particular, on va realitzar un promig de 21,3 punts, 7,3 assistències i 4,3 rebots per partit, el jugador es va sentir molt «content», afirmant que li va sortir un torneig «rodó». El capità ja va destacar que, davant de les baixes presentades, havia de fer un plus aquest any, i «havia de fer-ho en tots els aspectes. No sabia si el físic em donaria, ja que eren quatre partits seguits amb més de 30 minuts sobre el parquet, però m’he trobat molt bé, he estat en forma i he pogut desplegar un bon joc». L’MVP no es va oblidar dels seus companys, que «m’han ajudat molt. L’equip m’ha acompanyat i he pogut aportar segons el que necessitéssim en cada moment. Les estadístiques que he deixat m’han demostrat que l’experiència que he anat agafant en aquesta mena de cites és molt important». 


El pas endavant que han fet els joves seleccionats fa plantejar-se en quin punt està la base del bàsquet andorrà i si hi ha esperançes per als pròxims anys. Sobre el tema, Colom ho va tenir clar: «hi ha molt de futur». El jugador va explicar que «anava amb dubtes, perquè hi havia gent amb la qual no havia jugat mai o havien tingut un rol més secundari, però han estat impecables». En comparativa, l’andorrà va recalcar que «estem parlant de gent de 19, 20 i 21 anys. Si jo en tinc 29 i estic en el meu millor moment de bàsquet, imagina’t aquests jugadors quan tinguin 24, 25, 26 o 27 anys. El futur pinta molt bé si seguim fent la feina com toca».


Finalitzada la cita FIBA, Colom no s’aturarà a descansar i avui tornarà a les ordres d’Ibon Navarro amb el MoraBanc. «És un canvi de xip. Ha sigut molt bonic i estic molt content, però és cert que demà m’he d’aixecar al matí amb rutina ACB. Vull tenir una gran temporada, individualment i col·lectiva. S’ha fet un equip que pot ser especial i espero que tinguem un gran any, deixant enrere tots els impediments de la campanya passada», va dir el jugador. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT