Els jugadors tricolor s’estrenen a casa i a l’Estadi Nacional

Per Alba Llacuna

La rematada de cap de Carlos Martínez que significava l’1 a 0.
La rematada de cap de Carlos Martínez que significava l’1 a 0. | FC Andorra

L’FC Andorra va disputar ahir el primer, i únic, partit de pretemporada a casa. Ho feia davant l’Atlètic Club d’Escaldes a l’Estadi Nacional –la seva nova casa– a qui va guanyar per 2 a 0 amb els gols de Carlos Martínez i Rubén Bover en els últims minuts de partit.

Des del xiulet inicial, els tricolor van tenir el domini de la pilota, però davant es van trobar a un Escaldes molt ben posicionat en defensa que anul·laven, un per un, qualsevol intent d’arribada a la porteria de l’equip d’Eder Sarabia. Al plantejament dels equips, la calor va jugar també el seu paper, fent dur cada minut, i eixugant el terreny de joc que va complicar les conduccions de pilota.

De fet, la primera ocasió, i pràcticament única del primer temps, no va arribar fins al minut 17, quan Manu Nieto va recollir una pilota morta dins l’àrea i va fer lluir el porter escaldenc Àlex Sánchez. Al 22, Cañete, amb un xut que es va enverinar tocant, l’esquena d’un defensa, va tornat a obligar a intervenir Sánchez. Aquí, però, es va acabar la producció ofensiva del conjunt tricolor. Per la seva banda, l’Atlètic Escaldes no va inquietar la porteria rival, però el cert és que es va trobar còmode defensant i corrent darrere la pilota.

A la mitja part, Sarabia va canviar gairebé els 11 jugadors. Ja des del primer instant, els tricolor van posar un punt més d’intensitat que li va fer apropar-se amb perill a la porteria de l’Escaldes, com la de Sergio Molina, però sense que el marcador es mogués. A mesura que passaven els minuts, el joc es va tornar a espessir fins quan faltaven 20 minuts per acabar el partit. A partir d’aquí, els tricolor van tornar a gaudir d’ocasions. Al 80, una centrada de Marc Fernández la va aprofitar Carlos Martínez amb el cap per trencar  la igualtat en el marcador. Amb l’1 a 0, la resistència escaldenca ja no va aguantar i l’FC Andorra va continuar gaudint d’oportunitats de gol; en el 88, una falta directa picada per Rubén Bover es va colar per l’esquadra i va significar el 2 a 0.

Aquest va ser el cinquè partit de pretemporada dels tricolor que debutaran el 29 a la Primera RFEF contra el Linares. Abans, però, els queda els últims dies de preparació amb dos amistosos més, en aquest cas fora de casa contra el Sabadell i el Lleida.