PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Treballadores de la Creu Roja signen una carta en defensa del director

Les implicades diuen que «mai» han vist un comportament inadequat de Fernánez a la feina

Per Victoria Gómez Pérez

Imatge d’arxiu d’un servei de la Creu Roja en època de confinament.
Imatge d’arxiu d’un servei de la Creu Roja en època de confinament. | MARICEL BLANCH

Diverses voluntàries, col·laboradores i treballadores de la Creu Roja han signat una carta, que dilluns entregaran a la junta directiva de l’entitat i que faran arribar als mitjans de comunicació, en la qual afirmen «no haver percebut mai cap mena d’assetjament» per part del director, Jordi Fernández, ni personalment ni cap a altres companyes. Segons va explicar una de les implicades a EL PERIÒDIC, «no volem que a totes se’ns fiqui en el mateix sac i menys quan s’està acusant d’animalades tan greus a una persona sense proves ni denúncies a la Policia». 

De moment, no ha transcendit el nombre de persones (totes dones) que signen la carta, perquè les impulsores esperen continuar amb la recollida durant el cap de setmana, però les mateixes fonts van assegurar que en podrien ser moltes més, ja que n’hi ha diverses que «estan d’acord, però que no volen que hi consti el seu nom». «Nosaltres no estem ni a favor del Jordi [Fernández] ni a favor de les –suposades– víctimes, però sí que creiem que s’ha arruïnat una persona a la torera i s’ha empaperat Andorra amb la seva cara sense tenir en compte que té una família i una vida», va assenyalar la voluntària, tot afegint que, es confirmin o no els fets judicialment, a partir d’ara el director serà «un maltractador i un abusador» per sempre. Així mateix, les signants consideren «curiós» que «mai ningú s’hagi adonat» del suposat assetjament, si és cert que Fernández «ha perseguit tantes dones» en horari laboral, treballant en un lloc públic, com és l’antic StopLab de Prat de la Creu o l’actual centre de vacunació, pel qual cada dia poden arribar a passar un miler de persones entre treballadors, ciutadans, polítics i diferents autoritats del Govern. 

Les impulsores de la carta també lamenten que s’hagi embrutat d’una manera tan «gratuïta» el nom de l’entitat i van instar qualsevol víctima de maltractament o abús de poder a denunciar els fets, «i no a recollir signatures». «Totes les voluntàries, col·laboradores i treballadores de la Creu Roja som majors d’edat i ni som tontes ni hem de tenir por. Si és veritat que passa això, ni la societat ni la Creu Roja no ens donaran l’esquena», van cloure les fonts.

Cal recordar que aquest dijous, l’ONG va enviar un comunicat oficial a través del qual confirmava que Fernández havia estat apartat temporalment arran d’unes queixes per assetjament. En aquests moments, el director, que va demanar una excedència per motius personals, es troba de vacances i la Creu Roja «està valorant si li accepta o si emprèn altres accions». El cap de Govern, Xavier Espot, va reconèixer que Afers Socials estava al cas de les queixes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT