PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra lluitarà pel segon lloc a l’Europeu dels Petits Estats

L’equip de David Eudal jugarà avui per la plata contra el conjunt de Malta

Per El Periòdic

Una jugada del partit Andorra contra Gibraltar.
Una jugada del partit Andorra contra Gibraltar. | FIBA

La victòria, dijous contra Gibraltar per 91 a 74, permetrà que avui la selecció andorrana de bàsquet lluiti per la segona posició a l’Europeu dels Petits Estats, que es disputa aquests dies a Irlanda. Per aconseguir aquesta fita hauran de superar Malta en un partit que començarà a les 17.00 hores –horari del Principat–.

 El seleccionador, David Eudal, es va mostrar satisfet del treball realitzat fins ara i va assegurar que «les expectatives estan completes» i que l’equip està fent «un molt bon torneig». «Després de perdre el primer partit contra Irlanda, un rival molt dur i molt físic, ens hem refet amb dues victòries molt importants i desenvolupant un bon bàsquet. Estem molt contents amb la feina feta fins ara», va indicar Eudal.

El partit d’avui no serà senzill; de fet, si els tricolor volen sumar la tercera victòria del torneig, hauran de mostrar el seu millor bàsquet tant en atac com en defensa. Davant tindrà Malta que no coneix la derrota i, juntament amb l’amfitriona, Irlanda, és una de les favorites per endur-se l’Europeu. A més, en cas  que s’assoleixi de victòria, la selecció no podrà cantar victòria, ja que hauran d’esperar al darrer partit de la competició, que precisament enfrontarà, diumenge, Irlanda i Malta. De moment, Andorra ja s’ha assegurat la medalla de bronze.

Pel que fa a la segona victòria de la selecció, contra Gibraltar, va arribar gràcies a una bona defensa i a l’encert des de la línia de triples. El parcial en el darrer quart, 33 a 15, va ser clau perquè Andorra no patís fins a l’últim segon per aconseguir la victòria.
Guille Colom, amb 27 punts i vuit rebots, va ser el millor andorrà en el partit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT