PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les festes majors arriben a Encamp i a la Massana pel cap de setmana

Els focs artificials es faran si millora l’onada de calor al Principat

Per Laia Bautista

Fotografia de la cadirada de l’any passat a la Massana.
Fotografia de la cadirada de l’any passat a la Massana. | Hexagon media producccions

L’onada de calor que manté en alerta groga aquesta setmana tot el Principat, és el motiu pel qual la Massana i Encamp estan pendents per l’anul·lació o no dels focs artificials i altres esdeveniments a l’aire lliure que tindran lloc a les festes major de cada parròquia. Des del Comú d’Encamp ja han informat que fins al dilluns al matí, coincidint amb el darrer dia de la festa major, no confirmaran si es farà o no l’espectacle de focs artificials. Segons les fonts consultades, ambdues parròquies dependran de la decisió de Protecció Civil i dels Bombers.

Pel que fa a la resta d’activitats que tindran lloc a cada parròquia, també van informar que estan totes adaptades per respectar el distanciament i les normes aplicades al país per la situació sanitària actual. 

Així doncs, els encampadans van començar ahir la seva festivitat amb una batucada pels carrers del poble a càrrec de la Banda street Orkestra, seguida del concert del grup La Traca i el tradicional Sopar del Jovent. Les activitats que més destaquen enguany són la recuperació de l’esdeveniment del Rally Sorpresa pels carrers del poble que tindrà lloc avui a les 16.00 hores i el reconeixement als padrins i a les padrines més grans de la parròquia a la Casa Comuna amb la presència del cònsol menor, Joan Miquel Rascagnères, i el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez.


D’altra banda, la festa major de la Massana donarà el tret de sortida avui a les 17.00 hores que, segons va informar el president de la comissió de festes de la Massana, Gerard Farré, enguany seran dues traques les que marquin l’inici de la festa i no les salves d’honor com s’ha fet cada any. Seguidament, procedirà el corre-bars per tota la parròquia, però adaptat a la situació de la pandèmia actual, és a dir, la cadirada, una activitat que, com va recordar Farré «ho vam fer també l’any passat». De cara a demà, a les 10.00 hores tindrà lloc al Prat Gran una classe de ioga per un cost de dos euros, a les 16.00 hores al camp de tir del poble de Pal es farà el campionat de tir al plat i a les 17.00 hores un torneig de futbol al Prat Gran. Pel que fa al darrer dia de la festa, el dilluns els 20 membres de la comissió faran el repartiment de roses per la parròquia en honor al Roser de la Massana d’enguany i que la seva celebració es va veure una mica afectada per la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT