PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les històries d’amor i d’intriga són les més venudes de l’estiu

Javier Castillo i Megan Maxwell són els escriptors que més demanen els lectors

Per Laia Bautista

L’interior d’una llibreria.
L’interior d’una llibreria. | L.B.S.

Per a moltes persones els mesos d’estiu són els ideals per a relaxar-se i desconnectar del món estudiantil i laboral. Per aquest motiu, una de les millors eines per a combatre l’avorriment, mantenir la ment ocupada i deixar volar la imaginació són els llibres. A més, avui en dia, aconseguir llibres està a l’abast de tothom gràcies als avenços de les noves tecnologies que han ajudat a evolucionar el format d’aquestes histories dels clàssics llibres de paper fins al punt de poder gaudir de la lectura mitjançant els llibres digitals o els audiollibres.

Les novel·les d’intriga i d’amor són les que més s’estan venent aquest estiu. Aquests dos gèneres tot i ser bastant diferents, atreuen els lectors perquè són narracions que captiven als qui els llegeixen des del començament de l’obra. Segons una venedora d’una llibreria del país, Renata Gonçalves, el llibre d’intriga que, a més, ha estat també el que més exemplars ha venut, ha estat El juego del alma del malagueny Javier Castillo. La venedora va explicar que aquesta novel·la té molt bona puntuació per part dels clients que ja se l’han llegit i que resumeixen l’obra com una història inquietant on el lector es converteix en un investigador en què la vida està en joc. D’altra banda, la treballadora va destacar que el llibre que més han venut d’amor ha estat el de Hay momentos que deberían ser eternos de l’escriptora espanyola Megan Maxwell. Segons va declarar Gonçalves «es tracta d’una novel·la per a passar el temps, ràpida de llegir i molt recomanable perquè el lector se l’endugui a la piscina o a la platja. En definitiva, és un llibre que entrellaça l’amor amb l’autosuperació i aquesta barreja de gèneres captiven a qui els llegeix».
D’altra banda, la llibretera va destacar que tres novel·les que també recomana per aquest estiu són El canto de las montañas de la poetessa vietnamita Nguyen Phan Que Mai sobre la història, la cultura i les tradicions del seu país, però que alhora retrata el conflicte bèl·lic actual del Vietnam; la història policíaca de La mujer de blanco de l’escriptor britànic Wilkie Collins, en què la trama es construeix a partir dels relats dels principals testimonis que  han presenciat l’aparició de la dona de blanc; i finalment, La anomalía del periodista i novel·lista francès Hervé Le Tellier. Aquesta darrera obra, que ha estat guanyadora del premi Goncourt 2020, narra la història del retrobament de 43 passatgers d’un avió al mateix vol tres mesos després i com cadascun dels viatgers es troben cara a cara amb una versió diferent de la d’ells mateixos.

Pel que fa als exemplars juvenils més venuts, Gonçalves va mencionar que les històries d’amor són les que predominen en aquesta franja d’edat. Tres dels llibres que va esmentar són dues novel·les d’Ariana Godoy A través de mi ventana i Heist i l’obra Culpa Mía de l’espanyola Mercedes Ron. Aquests tres exemplars tenen el seu èxit entre els adolescents perquè es van publicar per primer cop per la plataforma en línia d’escriptura i lectura de Wattpad. Tanmateix, un altre llibre que va citar del mateix gènere i que es ven entre els joves aquest estiu és el de Boulevard de la mexicana Flor M. Salvador. Tot i aquests èxits de vendes, Gonçalves va admetre que els llibres que més sol·liciten els lectors juvenils són els còmics i les historietes il·lustrades de famosos creadors de continguts digitals com Los compas perdidos en el espacio de Mikecrack, El Trollino y Timba Vk i Itarte Vlogs Family de Las Ratitats Pandilleras. Amb tot i això, els mangues també segueixen triunfant especialment els de Guardianes de la noche de Koyoharu Gotouge i My Hero Academia nº1, també coneguda pel nom de la sèrie televisiva japonesa Boku no Hero Academia del escriptor Kohei Horikoshi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT