PUBLICITAT

Andorra la Vella

Noua vol aportar «polivalència i agressivitat» al joc del MoraBanc

La manca de «deutes i forats» permet a l’entitat tricolor «ser més competitiva a l’hora de fer ofertes»

Per Alba Llacuna

El jugador francès davant de la seu central de MoraBanc.
El jugador francès davant de la seu central de MoraBanc. | EL PERIÒDIC

Amine Noua va ser, ahir, la primera cara nova de la plantilla del MoraBanc de la temporada 2021-2022 en ser presentat. El jugador francès, de 24 anys i 2,02 metres d’alçada, arriba al conjunt tricolor amb ganes de mostrar tot el seu potencial, en especial la seva «polivalència i agressivitat». De fet, pot jugar tant en la posició de 3 o 4.

El director esportiu de l’entitat, Francesc Solana, va ressaltar que la contractació del francès «ha estat una gran oportunitat de mercat per a nosaltres i serà importantíssim en una posició clau pel nostre joc». Respecte al jugador, va apuntar que «surt de la seva zona de confort de l’Asvel Villeurbanne», on ha jugat tota la seva trajectòria esportiva fins al moment, «amb l’ambició de pujar el seu nivell i venir a l’ACB a un club que jugui competició europea».

«Soc jove, però ja tinc una certa experiència, i vinc de jugar l’Eurolliga amb el meu anterior equip», va indicar el jugador francès. Precisament, en competició europea, Noua farà un pas enrere, ja que amb l’Asvel va disputar partits de l’Eurolliga, mentre que amb el MoraBanc ho farà a l’EuroCup. Aquest fet, però, no ha importat al jugador que va manifestar que «tenia ganes de començar un nou projecte» i que «quan va arribar la proposta del MoraBanc no ho vaig dubtar». A més, es va mostrar convençut que «serà un gran any».

Només fa uns dies que està al Principat, però Noua s’ha sentit molt ben acollit per tots els estaments del club. Tot i això, Andorra no li és desconeguda al nou jugador tricolor, ja que havia vingut a jugar amb el seu darrer equip.

La planificació de la plantilla per aquesta temporada, però, va començar molt abans que acabés la temporada 2020-2021. De fet, Solana va explicar que portaven des del passat mes de febrer fent un seguiment al francès i que, quan per baixes que hi havia a l’Asvel, Noua va agafar més protagonisme «vam témer que ens el prenguessin» si rebia ofertes més interessants que la que proposava el  club andorrà.

De fet, el MoraBanc ha estat un privilegiat en aquest mercat d’estiu, ja que el fet de no tenir «deutes ni forats» els ha permès «ser competitius a l’hora de fer propostes sempre dins de la nostra escala». A això, se li ha d’afegir les ajudes que els clubs esportius associats a l’ACB han rebut a través del Consejo Superior de Deportes (CSD) d’Espanya i que els ha permès tenir el calaix suficient per arribar a jugadors com Crawford o el mateix Noua.

Una planificació que no ha estat com és habitual, ja que la Covid ha provocat modificacions en el calendari com, per exemple, pel fet que la Summer League, enguany, s’està disputant ara i no pas a principi de juliol com sol ser habitual, en la qual van aquells jugadors que aspiren a poder entrar a la lliga de bàsquet americana, l’NBA. De totes maneres, Solana va especificar que s’han aconseguit els jugadors que es volien, ja que «teníem clar els nostres objectius». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT