PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Banders controlaran l’accès rodat als camins de Sant Julià

Calvó fa una crida a la resta de comuns per afegir-se a la demanda de cooperació

Per El Periòdic

Sílvia Calvó i Josep Majoral durant la signatura del conveni.
Sílvia Calvó i Josep Majoral durant la signatura del conveni. | SFG/JAVILADOT

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, a través del Cos de Banders, i el Comú de Sant Julià de Lòria col·laboraran per al control de l’accés rodat al medi natural. D’aquesta manera, ambdues parts van signar ahir al migdia un conveni que empara aquesta cooperació entre les dues institucions i que té com a objectiu fer complir l’ordinació que la corporació comunal va aprovar l’any passat i que regula l’accés rodat al medi.


El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va reconèneixer «mancances de personal» que els han portat a buscar una col·laboració «estreta» amb els banders per incidir molt especialment en aquells punts de la parròquia on s’estan donant actualment més problemàtiques. Així, en va detallar la Rabassa, el pic Negre i Claror com els punts on s’estan registrant «més problemes» i seran precisament allà per on es començarà a incidir.


La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va manifestar que valora «molt positivament» aquest conveni, ja que a la llei de conservació del medi natural «ja estava recollit el reforç a la col·laboració entre institucions». Aquest, va dir, és el «primer exemple» de cooperació per «reforçar la protecció del medi ambient». En aquest sentit, va recordar que el mateix text legal reconeix les competències dels comuns per controlar l’accés rodat al medi i la possibilitat que hi pugui haver una col·laboració dels banders per fer els controls i va destacar que espera que aquest acord signat ahir serveixi per «millorar» la preservació del patrimoni natural.

El conveni no regula els detalls d’aquesta col·laboració, ja que serà la direcció del cos la que hagi d’establir els horaris, els dies i la dedicació dels agents del Cos de Banders a aquestes tasques de vigilància. En tot cas, s’estipula que els banders seran els que podran constatar les infraccions i que la potestat sancionadora recaurà en el comú, a través de l’obertura dels expedients administratius corresponents als atestats que puguin fer els agents.

Arran d’aquesta col·laboració Calvó va fer una crida a la resta de comuns a afegir-se a la demanda de cooperació en cas de no disposar dels mitjans necessaris per poder controlar la correcta preservació del medi natural. La ministra també va recordar que aquesta és una de les competències que assumeixen els Banders, i s’ha mostrat confiada que l’exerciran «de manera excel·lent». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT