PUBLICITAT

Ordino

Homenatge als olímpics

Altres esportistes del país també són reconeguts pels resultats obtinguts en les dues darreres temporades

Per Alba Llacuna

Pol Moya i Mònica Dòria amb el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.
Pol Moya i Mònica Dòria amb el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. | SFGA/CEsteve

El Govern va retre, ahir al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO), homenatge als representats andorrans als Jocs Olímpics de Tòquio, la palista Mònica Dòria i l’atleta Pol Moya. En la trobada privada, el cap de Govern, Xavier Espot, els va agrair especialment el seu esforç per representar el país i el fet de «sacrificar i dedicar bona part de les vostres vides en cos i ànima a l’esport».
A banda dels olímpics, també van ser reconeguts  els esquiadors Roger Puig, Joan Verdú, Irineu Esteve, Carola Vila i Maeva Estévez, la palista Laura Pellicer i els corredors de muntanya Òscar i Marc Casals. També es van destacar els resultats obtinguts per l’atleta Nahuel Carabaña i Vicky Jiménez.

Espot va fer una menció especial a Mireia Mimi Gutiérrez i Lluís Marín per la seva trajectòria professional després que l’esquiadora i el surfista anunciessin la seva retirada de l’alta competició aquesta temporada, així com l’atleta d’Autea Álvaro Rodríguez i al pilot Raül Ferré.

Davant de tots ells, el cap de Govern va reconèixer que Andorra «no seria el mateix sense l’esport, sou l’essència i és necessari que tingueu un reconeixement pels resultats rellevants». De fet, va anunciar millores a les instal·lacions del CTEO –amb la implementació de nous serveis com el de preparació física i nutrició– i va recordar que «l’esport és una prioritat pel Govern», deixant clar que  es vol impulsar sinergies entre el ministeri i les federacions i seguir promovent l’organització d’esdeveniments esportius d’alt nivell. «Entenem i concebem l’esport des d’una perspectiva pública o social, com un dret individual i col·lectiu que cal promoure perquè desenvolupa un paper cabdal en l’educació i fomenta els valors d’una societat democràtica i pacífica a través de l’esforç, la disciplina, la solidaritat i el respecte», va assegurar Espot.

Des del Govern també es va fer menció l’efecte de la Covid en l’esport i com ha afectat els entrenaments i el dia a dia dels esportistes. En aquest sentit, Dòria va considerar important «sentir que tenim el suport del país» i, una vegada finalitzada la seva participació a Tòquio, ja té la vista posada en París 2024, pel qual queden tres anys «per preparar-los i millorar encara més». Abans, però, té una cita amb els campionats d’Europa sub-23 pel qual arriba «a un nivell alt i intentarem donar-ho tot».
Per la seva part, Moya ja pensa en les pròximes cites després dels Jocs Olímpics –els mundials i els europeus a l’aire lliure i el mundial indoor– amb la voluntat de «seguir millorant» i «aconseguir les mínimes» per poder anar a París 2024, que serien a les seves terceres Olimpíades.

Finalment, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va assegurar que «s’intentarà tenir més representació olímpica a París. És un cicle curt, però centrarem els esforços a poder ajudar les federacions i assolir una representació més àmplia». A més, va confirmar que al setembre es reprendran les converses amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA) «en pro de l’esport».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT