PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els esports d’estiu estan al màxim

L’última setmana de juliol es va batre el rècord amb un total de 325 infants inscrits

Per Cristina Rozados

Infants dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany en una activitat.
Infants dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany en una activitat. | Comú d\'Escaldes-Engordany

Els esports d’estiu d’Escaldes-Engordany han acollit més de 3.000 infants des del seu començament enguany. Dos dies després de l’obertura de les inscripcions ja tenien «el 70% de les places ocupades», explica la responsable dels esports d’estiu, Cyrille Ferrandis. L’última setmana de juliol van batre el rècord de 325 infants apuntats: «tots els grups estaven plens», afirma Ferrandis. A més, per primera vegada, hi ha un nombre més gran d’infants registrats de la franja dels 12 als 16 anys. Per aquesta raó, l’organització va haver d’obrir un quart grup de convivència, i tot així hi ha llista d’espera per entrar-hi. En aquest sentit, Ferrandis considera que «hem tornat a la normalitat» pel fet que l’any passat el nombre d’inscripcions va baixar perquè «els pares tenien por que els seus fills es contagiessin de Covid», però aquest estiu «hem après a conviure amb el virus», i ells estan més tranquils i segurs que els seus fills estan protegits. I és que «després de cada activitat un monitor desinfecta tot el material pel següent grup»,  i a més «cada divendres es realitza un cribratge a tots els monitors i infants». Normalment, tan sols hi ha «un o dos contagiats sobre un total de 325 persones», però gràcies a això «evitem problemes més grans», assegura la responsable, recordant que l’any passat els casos eren nombrosos. Però solament els adults són conscients de la gravetat de la pandèmia, sinó que també «els infants estan molt mentalitzats de la situació que estem vivint, ells saben que han de dur la mascareta i rarament els hem de cridar l’atenció».


Els nens i nenes, estan separats en grups de convivència formats per 25 persones amb dos o quatre acompanyants depenent de l’edat. Aquesta nova organització és una «cosa bona que ens ha ensenyat la Covid», apunta Ferrandis, tot afegint que «quan s’acabi la pandèmia ens agradaria seguir amb aquesta distribució», perquè «permet una major proximitat entre infants i monitors». 
Tot i la Covid, l’oferta d’activitats no ha variat respecte a edicions anteriors, al matí es proposen activitats esportives com futbol o bàsquet, mentre que a la tarda s’ofereixen tallers artístics i culturals com teatre, treballs manuals a més de visites als museus Carmen Thyssen i al CAE. Per finalitzar, una vegada al mes cada grup realitza una sortida a Natruland, Bosc Aventura o Engolasters. Durant les excursions, les agrupacions van per separat i no es poden barrejar en cap moment, malgrat que «la planificació és complicada per fer quadrar cada grup amb una activitat». Una jornada que s’ha recuperat és la sortida a la piscina comunal d’Escaldes-Engordany, ja que l’any passat no es va poder dur a terme, a causa que les instal·lacions estaven tancades per les restriccions sanitàries. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT