PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gerard Trueba es proclama vencedor absolut dels 2 Dies de Trial d’Arinsal

Lestang és cinquè en la màxima categoria amb 22 punts de penalització, lluny dels quatre del guanyador

Per Alba Llacuna

Un dels participants en la zona del riu.
Un dels participants en la zona del riu. | JR Gràcia

El pilot espanyol Gerard Trueba va aconseguir la victòria en categoria vermella, la de major dificultat, dels 2 Dies de Trial d’Arinsal. Ho va fer després de completar, tant dissabte com diumenge, els 44 quilòmetres i les 18 zones diàries amb només quatre punts de penalització. Amb sis punts de penalització va situar-se el segon classificat, el rider espanyol Aniol Gelabert. El podi el va completar el francès Chatagno Gael amb nou punts de penalització. De fet, Trueba ja va mostrar el seu domini en acabar la primera jornada com a líder amb només dos punts de penalització.

El millor andorrà va ser Jordi Lestang en la cinquena posició amb 22 punts de penalització. El rider del Principat va empitjorar els seus registres respecte a dissabte quan va finalitzar la jornada quart amb només nou punts.

Pel que fa a la resta de categories, en la blava, Marc Piquer va ser el guanyador amb nou punts de penalització, seguit de Jorge Iglesias amb 10 i Eduardo Lorente amb 17. Va ser en aquesta categoria en la qual hi va haver més canvis respecte a la jornada del dia anterior. José Maria Quer, que dissabte havia finalitzat el dia com a líder del grup amb sis punts, va caure fins a la setena posició amb 24 punts de penalització, mentre que Iglesias i Piquer van lluitar fins al final per veure qui era el vencedor de la jornada, ja que dissabte van empatar amb set punts de penalització. 

Pel que fa a la categoria verda, Iñaki Gomarín, amb sis punts de penalització, va ser el vencedor del grup. Al podi el van acompanyar  Sergi Palau, amb vuit punts, i Régis Daprela, amb 10, segon i tercer respectivament. Per la seva part, el pilot andorrà Cristian España, va acabar la seva participació en la cinquena posició amb 13 punts de penalització, mostrant una regularitat durant les dues jornades, ja que dissabte ocupava la mateixa posició amb set punts.

Per últim, en la categoria més fàcil, la groga, també hi va haver canvis en la classificació. Alberto Selma va substituir el seu germà Miguel Ángel com a primer classificat i es va endur la victòria amb set punts de penalització, Juan Antonio Sánchez va ser segon, amb vuit, i Miquel Jaume, tercer amb 11.

Precisament, el líder del grup en la jornada de dissabte, Miguel Angel Selma va tenir una mala jornada i va baixar fins a la cinquena posició amb 13 punts. 

Qui no es va voler perdre la competició va ser el pilot espanyol resident al Principat, Toni Bou. El multicampió del món de trial va realitzar una exhibició per delectar els participants dels 2 Dies de Trial d’Arinsal.

Cal recordar que, per protocols Covid, l’organització, Moto Club Arinsal, va haver de delimitar el nombre de participants a 300, amb 50 seguidors, però sense arribar els 500 d’abans de la pandèmia. A més, es van ajustar els protocols de medi ambient i, per ser més sostenibles, com a novetat es van poder veure flotadors en les zones de rius, en cas que hi hagués fuites de gasoil, així com palla per casos de despreniment de terra.

Després d’un any d’absència de la competició, a causa de la crisi sanitària, Arinsal va poder tornar a gaudir de dues jornades de motor i natura amb carrers plens de curiosos que es van apropar fins a la localitat per gaudir de la competició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT