PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Ball del Contrapàs es reprèn a la parròquia d’Andorra la Vella

Marsol es mostra positiva davant l’ambient festiu que hi ha a la capital

Per El Periòdic

Marsol i Astrié en un moment del contrapàs d’Andorra la Vella, ahir.
Marsol i Astrié en un moment del contrapàs d’Andorra la Vella, ahir. | comú d’andorra la vella/Tony Lara

El Ball del Contrapàs va tornar ahir a la plaça del Poble d’Andorra la Vella en el marc de la celebració de la festa major, un esdeveniment que va aplegar un elevat nombre d’autoritats i ciutadania. Visiblement emocionada, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, es va felicitar que l’ambient festiu hagi pogut tornar un any després a la parròquia, malgrat que sigui mitjançant actes més limitats que en ocasions anteriors. «No és la festa major que voldríem ni la que es mereixen els ciutadans, però almenys la podem fer», va reconèixer. En aquest sentit, Marsol va assegurar que poder ballar el contrapàs, fent-lo accessible a tothom qui va voler participar, «em fa estar molt contenta dels ciutadans d’Andorra la Vella», per la qual cosa, va dir, des del comú «estem contents i emocionats». Per tal de garantir totes les mesures de seguretat, la corporació va fer obligatori l’ús de la mascareta, malgrat tractar-se d’una activitat que es desenvolupa a l’aire lliure. A més, tots aquells veïns que van voler prendre part, van haver d’inscriure’s prèviament presentant un certificat de vacunació o bé un test d’antígens o TMA negatiu.
Prèviament al Ball del Contrapàs, el qual el van ballar una seixantena de persones, va tenir lloc a l’església de Sant Esteve la tradicional missa solemne, que va comptar amb l’acompanyament de La Principal de la Bisbal. Més tard es va dur a terme també el Ball de Gegants.

Tal com va manifestar el dissabte durant la inauguració de l’exposició Andorra la Vella, el batec d’un poble, vist per Valentí Claverol, Marsol va afirmar que la festa major s’estava desenvolupant amb normalitat i sense incidències. «Gràcies a la ciutadania i el seu civisme hem aconseguit tenir una festa major endreçada», va indicar.

També es va mostrar satisfeta per l’entrada registrada al concert de La Casa Azul, que va comptar amb més d’un miler d’assistents a més d’esperar una entrada similar avui amb el concert de Love of Lesbian.

PUBLICITAT
PUBLICITAT