PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’activitat a l’estació nacional és la meitat que la del 2019

El director afirma que la situació continua marcada per la Covid

Per El Periòdic

La línia d’autobús que cobreix la ruta Andorra-La Seu d’Urgell.
La línia d’autobús que cobreix la ruta Andorra-La Seu d’Urgell. | Arxiu ANA

L’activitat de l’estació nacional d’autobusos se situa al 50% del que es registrava durant el 2019, abans de l’arribada del coronavirus. El director de la infraestructura, Jaume Vidal, va afirmar que tot i que en els darrers dos mesos el volum de viatgers ha incrementat, la situació segueix estant molt marcada per la pandèmia i la seva evolució als països de l’entorn. «Aquests mesos hi ha un creixement, però la veritat és que no és una gran millora i encara estem lluny d’assolir el gruix que teníem abans del virus», va indicar. En aquest sentit, va apuntar que la gent «prefereix agafar un vehicle particular per venir a Andorra o anar a Barcelona» envers «pujar a un autobús amb 60 persones més».

Vidal va assenyalar que durant el mes de juliol el nombre de viatgers s’ha enfilat fins a 9.000 i escaig, una xifra que valora molt positivament tenint en compte «les dades que hem registrat durant l’últim any i mig», però va reiterar que durant el mateix període del 2019 la xifra se situava entre els 20.000 i els 30.000 passatgers. En referència a les previsions per aquest mes, el director va manifestar que esperen rebre vora 11.000 viatgers i va asseverar que «es tracta d’una bona xifra, semblant a la de l’any passat».

Per cloure, va exposar que no preveuen que l’activitat s’activi fins a la temporada d’hivern, moment en el qual Vidal va considerar que «l’evolució del virus ja estarà molt més controlada gràcies a les vacunes».

PUBLICITAT
PUBLICITAT