PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els orgues tornaran a sonar

Ignacio Ribas espera una bona afluència, ja que l’any passat es va omplir el 70% de la capacitat

Per Cristina Rozados

Cartell del programa de la 22a edicio´del festival d’orgue.
Cartell del programa de la 22a edicio´del festival d’orgue. | Amics dels Orgues de les Valls d\'Andorra

La 22a edició del Festival d’Orgue arrenca avui i el director de l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra, Ignacio Ribas, afirma que esperen molta afluència, ja que «l’any passat vam omplir el 70% de la capacitat». El cicle començarà amb una actuació de l’organista espanyol Juan Maria Predrero, seguit de Michal Markuszewski, dimecres, que interpretarà Del barroc a l’actualitat, on farà un repàs a la història de la música d’orgue. A continuació, aquest dissabte, el professor de l’Institut de Música d’Andorra la Vella Jordi Gendra acompanyarà amb la flauta travessera l’artista danesa Olga Witte. Així mateix, el dia 16, David Cassan executarà una improvisació de la banda sonora de la pel·lícula de cine mut Sunrise: A Song of Two Humans que serà projectada en directe. Seguidament, el 18 d’agost, l’acadèmia Hermans realitzarà una actuació amb l’acompanyament de la veu de Marta Mateu, que reemplaçarà Lucia Cortese, que ha donat positiu en Covid. La clausura del festival serà protagonitzada pel músic de l’acadèmia de Versalles Christian Ott acompanyat de l’arpa de Isabelle Lagors. 

Respecte a l’accés per als concerts, l’entrada serà gratuïta, però s’haurà de reservar amb anticipació a l’adreça de correu electrònic [email protected]. Les actuacions se celebran dins de les tres esglésies equipades amb un orgue: l’església de Sant Esteve a Andorra la Vella, Sant Pere Màrtir a Escaldes-Engordany i Sant Iscle i Santa Victoria a la Massana. Així doncs, l’aforament dependrà de la capacitat de cada església. 

De cara l’any vinent, l’associació vol ampliar l’oferta i que «l’orgue soni amb més freqüència», assegura Ribas. A més de concerts, l’entitat també organitza audicions i classes magistrals amb artistes de renom. Tot i que la pandèmia no ha permès l’execució d’aquestes iniciatives, l’associació espera refer-ne aviat, ja que «sempre han estan molt ben acollides pel públic», apunta Ribas. Fa poc, l’agrupació es va vincular amb l’Institut de Música d’Andorra la Vella per incloure la possibilitat als estudiants d’aprendre l’orgue. Ribas afegeix que «ja hi ha alguns interessats en aprendre a tocar aquest instrument». I és que convé destacar, que el mes de maig l’organització va signar un conveni amb els comuns d’Andorra la Vella, d’Escaldes-Engordany, de la Massana i amb el Govern per obtenir més finançament per tal d’ampliar l’oferta.

Des de la seva fundació, l’any 1999, el col·lectiu ha realitzat més de 120 concerts amb la participació de més de 150 artistes. Ribas agrega que estan molt satisfets «d’haver continuat el festival de manera interrompuda». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT