PUBLICITAT

La Massana

El trial d’Arinsal torna amb 300 participants i més sostenible

Flotadors i palles intentaran evitar l’impacte a la natural en cas de fuita de gasoil o despreniments de terra

Per Alba Llacuna

El Conseller d’Esports de la Massana, Kevin Poulet, i la vicepresidenta de Moto Club Arinsal, Sandra Bonet.
El Conseller d’Esports de la Massana, Kevin Poulet, i la vicepresidenta de Moto Club Arinsal, Sandra Bonet. | Vallnord-Pal Arinsal

El Trial 2 dies d’Arinsal, que se celebrarà aquest proper cap de setmana, torna després d’un any d’absència, a causa de la Covid, i ho fa amb 300 participants d’Andorra, França i Espanya i apostant per ser més respectuosos amb el medi ambient. Així ho va assegurar ahir, en la presentació de l’esdeveniment, la vicepresidenta de Moto Club Arinsal, Sandra Bonet, que va indicar que s’ha reforçat el protocol de medi ambient i va posar com a exemple que «en les zones de rius es posaran flotadors, per possibles fuites de gasolina, o palla per fer una barrera protectora en cas de despreniments».

La xifra d’esportistes, en aquesta 19a edició, és inferior a la del 2019, quan hi va haver 500 participants, però, com van indicar des de l’entitat organitzadora, «ens hem hagut d’adaptar al protocol Covid» establert pel Ministeri de Salut, en el qual porten treballant des de fa mesos. Aquests estaran repartits en quatre nivells de dificultat –groc, verd, blau i vermell– i el que no faltarà seran pilots de renom internacional que no es volen perdre l’oportunitat de competir en el Trial d’Arinsal.

Cada jornada comptarà amb un recorregut de 44 quilòmetres repartits entre 18 zones en total que passaran per aigua, espais boscosos i pedres. Entre els espais per on transitaran els participants  hi ha les Marrades, Port de Cabús, Setúria, Cortals de Sispony i la Caubella, entre altres. A més, Bonet va recordar als competidors que no es pot sortir del recorregut establert i, en cas de fer-ho, «se’ls retirarà el dorsal» i, per tant, quedaran desqualificats de la prova.

Per la seva part, el conseller d’Educació, Joventut i Esports del Comú de la Massana, Kevin Poulet, va agrair l’esforç a Moto Club Arinsal i als col·laboradors per a l’organització de l’esdeveniment. «Actes com el trial són necessaris per seguir dinamitzant el quart d’Arinsal i tota la parròquia de la Massana», va assegurar Poulet. A més, va garantir el suport del comú amb qualsevol entitat en esdeveniments que ajudin a prosperar la parròquia.

Amb aquesta voluntat de dinamitzar la parròquia, el dinar de diumenge es farà per diferents restaurants del poble d’Arinsal, per tal, que tots rebin un impacte positiu de la competició, que s’espera que sigui al voltant d’unes 2.000 persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT