PUBLICITAT

Els ecologistes demanen l'aturada de les obres del llac de la Menera

  • Saetde continua la construcció sense afegir les modificacions de Medi Ambient al projecte
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
Cànons de neu per produir neus. Foto: TONY LARA

Les associacions ecologistes d'ADN i APAPMA van demanar l'aturada de les obres que Saetde, una de les dues societats explotadores de Grandvalira, està construint a la zona d'Envalira, baix de Sud Ràdio conegut com la bassa de la Menera. Es tracta d'un llac artificial per aprofitar-lo per captar i produir neu. Ecologistes i el mateix cònsol d'Encamp, Miquel Alís, van confirmar que Saetde està construint un estany que no segueix el projecte inicial i acordat pel comú i el Govern.

El projecte inicial va ser acordat pel comú encampadà i presentat al ministeri de Medi Ambient i aquest va fer unes modificacions a la redacció per donar més protecció a la zona. «Saetde sense fer cas a aquestes modificacions en el projecte i tornar-lo a presentar al comú per a la seva aprovació i aquest al Govern, tal i com diu la norma, ha continuat amb les obres i amb el projecte inicial», va explicar la presidenta d'ADN, Carol Motwani. Aquesta zona és rica en molleres, i des de Medi Ambient les modificacions que es van realitzar era per protegir aquestes.

Alís va reconèixer que Saetde no ho ha fet bé, ja que ha de presentar un nou projecte incloent les modificacions que Medi Ambient va proposar, però segons el cònsol major d'Encamp, les obres que estan fent-se són «millors» que el projecte inicial. Aquesta resposta no satisfà als ecologistes, entre d'altres coses perquè sense el projecte modificat i aprovat per l'Executiu no poden saber si allò que s'està fent correspon i s'adequa a les condicions exigides pel ministeri de Medi Ambient. «Saetde no segueix els formalismes que marca cada obra», va explicar la presidenta d'ADN.

El consell del comú d'Encamp va aprovar el passat dijous sol·licitar a Saetde que presente el projecte amb les modificacions de Medi Ambient perquè des del mateix ministeri d'Ordenament Territorial i de Medi Ambient es va sol·licitar per carta.

EL LLAC MÉS GRAN D'ANDORRA / El llac dels Meners que està construint Saetde podria tenir la superfície més àmplia d'aigua de tot el Principat, segons va assegurar Motwani. Aquesta és una altra qüestió que es pregunten els ecologistes, sobre si és convenient que el llac més gran d'Andorra sigui artificial.

Amb aquesta gran superfície Saetde pretén tenir un punt més de captació d'aigua per produir neu artificial a la zona d'Envalira per a les pistes de Grandvalira.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT