PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS torna a convocar el concurs de transport sanitari

El procés s’inicia de nou i fins després de Meritxell no es desvetllarà les empreses que hi opten

Per Alba Llacuna

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Alex Lara

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va fer pública ahir la convocatòria del nou concurs pel transport sanitari no medicalitzat, així com la declaració com a deserta de la primera crida.

Per aquest nou concurs, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) dona fins al 2 de setembre a les 15.00 hores a les empreses que ho desitgin per presentar les seves candidatures. La primera de les incògnites serà veure si les que s’han presentat en aquest primer concurs –Ambulàncies del Pirineu (ADP), la UTE formada per Ambulàncies Valira, Ambulàncies Carlemany i Ambulancias Egara, Servei Andorrà de Transport Sanitari Cor de les Valls i l’la UTE de Servei d’Assistència Sanitària (SAS) i Servicios Sociosanitarios Generales Spain (SSGS)– es tornen a presentar i, si ho fan, amb quines propostes es presenten o si la Creu Roja ha treballat per obtenir el registre de comerç que la va deixar fora del primer concurs. Aquest dubte es resoldrà just després de Meritxell, concretament el 9 de setembre, quan hi hagi l’obertura de sobres i es faci públic el nom de les empreses que opten al concurs.

L’altre punt més controvertit és la convivència entre els dos concursos. De fet, cal recordar que les candidatures de la primera convocatòria tenen un mes per presentar al·legacions a la resolució. En aquest sentit des del SAAS van apuntar que «legalment, el fet d’interposar un recurs no suspèn l’acte administratiu», és a dir, que en cas que hi hagi algun, aquest «s’analitzarà i resoldrà dintre del procediment estipulat», però, en cap cas paralitza el procediment per licitar el servei de nou.

A partir d’avui es fa públic el plec de bases i, per tant, es donaran a conèixer les modificacions en la part econòmica i que va motivar la decisió de la parapública per declarar desert el concurs. Cal recordar que aquestes modificacions consistiran «a informar de l’estimació pressupostària i una modificació del criteri d’adjudicació econòmic», per evitar les diferències de preu tan grans i que no ha permès al SAAS fer una comparació entre les ofertes.

Una vegada es resolgui el concurs i se sàpiga qui es farà càrrec del transport sanitari no medicalitzat, faltarà saber quan la nova adjudicatària pot agafar el relleu. Si hi ha una continuació d’ADP seria immediata, ja que té disponible les ambulàncies per dur el servei, mentre que si és una nova pot tardar més de mig any en fer-se càrrec, ja que actualment, segons han informat diferents fonts, «el termini d’entrega per a vehicles nous és superior als sis mesos i després s’ha d’equipar amb el material». Tot torna a començar de nou. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT