PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’apicultura arriba als més menuts

La visita a les abelles és l’elegida aquest estiu pels espais joves de totes les parròquies

Per Laia Bautista

Els alumnes de l’escola francesa del Pas de la Casa als ruscs de Santa Coloma.
Els alumnes de l’escola francesa del Pas de la Casa als ruscs de Santa Coloma. | Instagram/autèntic abelles

El món de l’apicultura no se centra només en recollir la mel que produeixen les abelles, sinó que consisteix a protegir i a interferir el mínim possible en la feina d’aquests petits insectes, segons va explicar el gerent i apicultor d’Autèntic Abelles, Mathieu Garaud. La seva empresa de producció de mel té ruscs distribuïts per 11 zones diferents del Principat, exceptuant encara, la parròquia d’Escaldes-Engordany.

La temporada d’estiu d’aquest any ha cridat l’atenció de diferents escoles, com també dels espais joves del país –va destacar Garaud–,  que són els encarregats d’entretenir els més petits. Per aquest motiu, al llarg d’aquest mes de juliol, els infants majors de sis anys dels espais joves han anat a fer visites immersives al món de l’apicultura de l’empresa andorrana Autèntic Abelles. Una experiència que, segons va explicar l’apicultor «encanta a tots els nens, tot i que al principi alguns tenien una mica de por, però se’ls hi passava ràpidament després d’explicar-los que si fan l’activitat de manera adequada, protegits, i respecten els insectes, no pot haver-hi cap problema» i va recalcar que un cop agafen confiança i veuen les abelles i els panells de mel «gaudeixen del moment de seguida». Segons va detallar Garaud, durant la visita expliquen als infants la importància de respectar a les abelles, ja que, com qualsevol altre animal, tenen diferents caràcters i alguns cops no poden treballar amb elles i, per tant, no és se’ls pot alterar el seu ecosistema. També va mencionar que els monitors que han vingut amb els nens a dur a terme aquesta activitat afirmen que «és una de les millors sortides que han fet» i això els anima a continuar i els demostra que «si fem bé les coses, podem ensenyar les abelles com qualsevol altre animal».

D’altra banda, un dels projectes que tenen present per quan la situació sanitària millori és acompanyar l’activitat de visitar els ruscs amb una posterior degustació dels diferents tipus de mel que produeixen les abelles al Principat, ja que «seria un moment dolç que es podria sumar a l’experiència dels visitants» va assegurar el gerent.

Pel que fa al funcionament d’aquesta visita al món de l’apicultura es tracta d’una activitat que consisteix a veure l’interior dels ruscs per observar el treball de pol·linització que fan les abelles a l’alta muntanya. La durada de la visita és d’una hora i mitja aproximadament i té un cost de 12 euros per als adults i de 10 euros per als infants. El gerent de l’empresa d’apicultura va recalcar la importància que el nombre màxim de visitants sigui de 12 persones perquè els apicultors puguin ocupar-se correctament tant dels participants com de les abelles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT