PUBLICITAT

Dallerès defensa l'actuació amb la pròrroga de pressupost

  • El síndic general afirma que demanarà un informe extern «si és necessari»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El síndic general, Josep Dallerès Foto: TONY LARA

El síndic general, Josep Dallerès, ha explicat que Sindicatura no ha variat la forma de procedir respecte a l'estudi dels reglaments que aprova el Govern i, en el cas del de la pròrroga pressupostària, ha demanat els informes tècnics pertinents per aclarir si hi ha invasió de competències. Dallerès va dir, en declaracions a l'ANA, que aquesta és la forma natural de procedir per part de la Sindicatura, «independentment de la demanda». El síndic també va explicar que són informes interns i que, en cas que «sigui necessari», es demanarà un complement d'informació encarregant un informe extern.

La Sindicatura ja ha demanat els informes pertinents amb relació al Reglament de pròrroga pressupostària elaborat pel Govern, segons va informar el síndic Josep Dallerès. Aquests informes hauran d'aclarir si hi ha una invasió de competències del Consell General. El síndic general, Josep Dallerès, va remarcar que, en aquest cas, no ha variat la forma de procedir de la Sindicatura, «independentment del que digui cadascú», i va afegir que la institució ha fet «el que fa cada vegada», és a dir, «estudiar el Reglament i veure si hi ha invasió de competències».

Dallerès va aclarir que la Sindicatura fa els informes independentment de la demanda i que «són informes interns», però també que «si és necessari, es demanen informes externs com a complement». El síndic general va explicar que encara no sap si, en aquest cas, és necessari demanar aquest complement extern.

D'aquesta manera, Josep Dallerès donava resposta a les reiterades demandes que han fet en els darrers dies els grups parlamentaris de l'oposició, reclamant els informes tècnics sobre el Reglament. El síndic general va explicar que es disposa de 15 dies hàbils, que acaben el 27 de gener, i que en cas que s'arribés a la conclusió que hi ha invasió de competències, es farà la demanda al Govern perquè corregeixi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT