PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els positius de Covid a les colònies d’Encamp augmenten fins als 23

Salut detecta 19 casos nous més, tot i que els actius continuen a la baixa i se situen per sota dels 300

Per El Periòdic

Els Cortals d’Encamp, on es desenvolupen les colònies.
Els Cortals d’Encamp, on es desenvolupen les colònies. | ANA/A.S.

La xifra de positius detectats a les colònies a l’alberg de la Baronia, als Cortals d’Encamp, ha augmentat a 23 en les darreres hores. Les proves realitzades pel Ministeri de Salut als participants de l’activitat han diagnosticat set contagis nous entre els infants. D’aquesta manera, el nombre total de positius s’eleva amb 21 alumnes i dos monitors, la majoria dels quals asimptomàtics o amb simptomatologia lleu.

Des del ministeri van informar que ja no es realitzaran més proves diagnòstiques fins aquest dissabte. El Comú d’Encamp, però, ja va comunicar dilluns que el tercer torn de colònies, que havia de tenir lloc del 2 a l’11 d’agost, s’ha ajornat temporalment per la detecció dels casos.

D’altra banda, i pel que fa a l’actualització sanitària general, el Govern va informar que Salut ha detectat 19 nous positius des d’aquest dilluns, que situen la xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia en 14.766. La bona notícia és que les altes continuen augmentant amb 52 noves persones que ja han superat la malaltia. Així, el total d’altes és de 14.348, i el nombre de casos actius continua disminuint i ja tornen a ser menys de 300, concretament, 290.

Pel que fa a la pressió al sistema sanitari, hi ha un pacient menys ingressat a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. D’aquesta manera, resten tres pacients a planta i dos a la Unitat de Cures Intensives, ambdós sota ventilació mecànica. El total de defuncions fins a la data és de 128.

Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 89.725 vacunes, i respecte a aquest dilluns s’han subministrat 1.138 noves dosis. Del total, 49.995 són primeres dosis i 39.730 segones.

 

El país amb més vacunats

En un altre ordre de casos, Espanya s’ha convertit en el país amb més persones vacunades amb pauta completa a la Unió Europea, el Regne Unit i dels set països que integren l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA), amb el 57,61% de la seva població vacunable totalment vacunada, segons dades de la Universitat d’Oxford. De fet, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que amb l’arribada a l’agost de 3,4 milions de dosis extraordinàries de vacunes de Pfizer, es podrà anticipar, «encara que siguin uns pocs dies l’assoliment d’immunitzar» a un 70% de la població abans de final de mes. Per darrere del país veí del sud, se situen Bèlgica i el Regne Unit, amb un 57,21% i un 56,49%, respectivament. França, per contra, es troba en la setzena posició amb un 47,19%, xifra que també és inferior a la mitjana de la Unió Europea del 48,96%. L’últim país de la llista és Bulgària, amb un 14,41%, molt similar a la mitjana del món, que és del 14,67%.
D’altra banda, cal destacar que el govern de la Generalitat de Catalunya va demanar la quarta pròrroga del toc de queda nocturn d’aquest d’estiu i ho fa per a 15 dies en comptes d’una setmana com fins ara. L’executiu català també va decidir endurir les condicions del toc de queda ampliant el criteri de la incidència del virus en els últims set dies als municipis que passin dels 250 casos per cada 100.000 habitants, en comptes de 400 casos com fins ara. Així, la llista de municipis afectats s’estén fins als 176, incloent-hi les poblacions de Barcelona, Calafell, Cambrils, Salou i Torredembarra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT