PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vallnord presenta els dos nous circuits d’e-Bike al sector d’Arinsal

La meta dels 70.000 visitants i dos milions d’euros es gairebé real

Per El Periòdic

Josep Marticella i Pedro Morán durant la presentació dels nous circuits d’e-Bike, ahir al matí.
Josep Marticella i Pedro Morán durant la presentació dels nous circuits d’e-Bike, ahir al matí. | Vallnord

Vallnord-Pal Arinsal va presentar ahir al matí, els nous circuits d’e-Bike al sector  d’Arinsal. Es tracta d’un total de dos recorreguts circulars amb punt d’inici a Comallemple fins al Xalet Igloo. En total, el circuit fa uns cinc quilòmetres repartits en 2,7 quilòmetres de pujada i 2,3 de baixada amb desnivell total de 385 metres. Aquests recorreguts es sumen als dos d’e-Bike que ja existeixen al sector de Pal. Amb aquesta novetat, també s’ha pogut estrenar la Ronda e-Bike, un itinerari de 25 o 30 quilòmetres, en funció dels trams escollits, que té la intenció d’unir el sector de Pal amb Arinsal. Aquest tram s’inicia a l’oficina de turisme de la Massana i puja cap al sector d’Arinsal fins al Port Negre. Tal com va presentar el director de màrqueting de Vallnord, Pedro Morán, «aquesta Ronda d’e-Bike s’anirà ampliant amb el temps. La idea és poder sumar més circuits que uneixin els dos sectors». Aquesta obertura ha permès així mateix fer una aposta per la restauració al sector d’Arinsal. Morán va afegir que «l’objectiu és poder potenciar aquest sector i per aquest motiu, durant tots els caps de setmana d’estiu, el restaurant The Terrace estarà obert tots els divendres fins als diumenges al migdia».

Així doncs, EMAP té clara la seva línia de futur: el territori de Pal seguirà creixent amb el Bike Park, un dels més valorats en tot el món i amb una forta tendència de creixement. Tal com va destacar el director general, Josep Marticella, el domini té «una estratègia definida i consolidada». L’estació ha estat sempre «ski and bike, però ara, fem un pas més per convertir-nos en ski, bike and trail», va afirmar a la vegada que els esdeveniments d’estiu, incloses les copes del món de BTT i de SkyRunning, permeten afegir el concepte del trail en el seu leimotiv. L’estació es va marcar un objectiu real però en el fons ambiciós a causa de la pandèmia. Tot i això, la meta d’arribar als 70.000 visitants i als dos milions d’euros de facturació aquest estiu és cada cop més real. Les xifres indiquen una bona previsió per arribar-hi, tot i que, tal com va recalcar Marticella, «intentem ser prudents i curosos. La meteorologia durant l’estiu influeix molt i qualsevol situació pot canviar». Amb la col·laboració del Comú de la Massana, Vallnord vol iniciar una campanya de conscienciació sobre la convivència entre els vehicles motoritzats i ciclistes, col·locant panells informatius als ports de l’estació a més de fer una divulgació a través de les xarxes socials.


En el mes de juliol, l’estació tancava amb més de 900.000 euros de facturació i més de 30.000 visitants, xifres molt similars a les de 2019, tenint en compte que aquest any no hi ha hagut la Copa del Món de BTT. No obstant això, del 12 al 17 de juliol del 2022, Vallnord-Pal Arinsal tornarà a acollir-la. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT