PUBLICITAT

Decomís de 1.500 paquets de tabac en un control a l’N-145

El gènere estava valorat en uns 6.000 euros i anava amagat en el doble fons d’un vehicle andorrà

Per El Periòdic

El gènere i el vehicle comissat per la Guàrdia Civil a Valls de Valira.
El gènere i el vehicle comissat per la Guàrdia Civil a Valls de Valira. | GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil ha comunicat el decomís de 1.500 paquets de tabac de contraban, localitzats en un control a la carretera N-145, al terme municipal de les Valls de Valira. El gènere tenia un valor d’uns 6.000 euros i estava amagat en un doble fons, a les rodes d’un vehicle amb matrícula andorrana que provenia del Principat, segons ha nformat RàdioSeu. 
Els fets es van produir aquest dilluns cap a 2/4 de 5 de la tarda, al quilòmetre 8,5 de la carretera d’Andorra, a poca distància de la duana de la Farga de Moles. Arran d’una investigació feta prèviament per la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell, els agents van tenir coneixement que un vehicle de la zona es dedicava a el tràfic il·lícit de tabac des d’Andorra. Així es va realitzar un control per localitzar-lo i es va identificar un tot terreny marca Mitsubishi Pajero, conduït per un home de nacionalitat andorrana i amb «força antecedents de contraban».
Després d’una primera inspecció, es va localitzar a l’interior del vehicle 50 paquets de tabac. Davant les sospites que a les rodes de recanvi hi podia haver més paquets, es va traslladar el vehicle a un taller proper per procedir al desmuntatge dels pneumàtics i realitzar una inspecció fiscal més minuciosa. 
Finalment, s’hi va trobar un sistema de doble fons sense cap dispositiu, el qual estava instal·lat a totes les rodes, la de recanvi inclosa. Després de verificar la mercaderia confiscada, els agents van aixecar acta per Infracció de la Llei sobre Contraban (L.O. 12/95) i el gènere es va deixar a disposició de l’administrador de la Duana de la Farga de Moles. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT