PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Vinyes i Jaume Font obtenen la primera victòria en el GT-CER 2021

En la primera cursa dominen de principi a final, però en la segona, només poden acabar segons

Per El Periòdic

Joan Vinyes en una de les curses celebrades a Alcanyís.
Joan Vinyes en una de les curses celebrades a Alcanyís. | FotoeEsport

Joan Vinyes i Jaume Font, al volant d’un Porsche GT3 Cup-Baporo Motorsport, van pujar, per primera vegada aquesta temporada,  a l’esglaó més alt del podi del traçat de Motorland, després de no donar cap opció als seus rivals en una primera carrera en la qual van dominar des de l’inici fins al final, mentre que en la segona, es van haver de conformar amb la segona posició. El circuit d’Alcanyís, a la província espanyola de Terol, va ser la seu, el darrer cap de setmana, del segon meeting del Campionat d’Espanya de Resistència (GT-CER) 2021.

La primera cursa la va iniciar Jaume Font des de la pole-position. Des del mateix instant que el semàfor es va posar verd, Font va prendre el comandament de la prova, situació que va mantenir durant el seu relleu, tot i que en els instants finals d’aquest, algun dels seus rivals, en concret Sainero, va intentar llimar diferències. Després del pas obligat pel pit-lane, va ser el torn de Vinyes que va seguir la mateixa inèrcia que el seu company. Una vegada completats els 48’+1 volta de competició, va travessar la línia d’arribada amb 14” d’avantatge sobre el segon classificat, Amrouche-Gruau, mentre que Sainero-Salvador, ho van fer en la tercera posició a gairebé 16” dels vencedors. «Ha estat una cursa en la qual no hem tingut cap contratemps de consideració. Hem mantingut un ritme regular que ens ha donat opció a establir distàncies amb els nostres rivals directes des del mateix inici», va indicar Vinyes en baixar del podi en aquesta primera cursa.

La segona cursa va tenir un desenllaç molt diferent de l’anterior. D’inici Vinyes no va poder sorprendre el seu rival –Salvador– que sortia des de la pole-position. A partir d’aquest instant tots els intents per superar-lo van resultar infructuosos fins que en atrapar pilots amb volta perduda el pilot de Suzuki Ibèrica va cedir distància al seu rival.

Amb Jaume Font al volant del Porsche i amb un avantatge ampli dels seus rivals –Sainero-Salvador–, van continuar lluitant per llimar diferències, un fet que van aconseguir en part, però insuficient per a poder arrodonir amb un doblet el seu pas per la pista d’Alcanyís. «Ha estat un cap de setmana molt positiu, tot ha funcionat com estava previst i tant Jaume com jo ens hem trobat molt còmodes al volant del Porsche. Ara toca descansar i recarregar piles és l’objectiu immediat. La segona part de la temporada es presenta amb una agenda molt densa», va apuntar el pilot andorrà.

Ara, el campionat s’atura fins al pròxim 18 i 19 de setembre quan es reprendrà la competició al Circuit de la Comunitat Valenciana, Ricardo Tormo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT