Les tricolor cauen finalment davant Moldàvia per 41-44 en el pavelló Joan Alay

Per David Sansaloni

Les noies sub-18 d’Andorra durant un partit del campionat.
Les noies sub-18 d’Andorra durant un partit del campionat. | FIBA

La selecció andorrana femenina sub-18 de bàsquet no va poder finalment aconseguir la tercera plaça del grup F en caure ahir davant Moldàvia per un ajustat 41-44 al pavelló Joan Alay.

El partit, pertanyent al Women’s European Challengers de la FIBA, va tenir a les tricolor molt a prop d’aconseguir l’objectiu, però la diferència de puntuació en el primer quart del duel va ser clau. Les del Principat van sortir molt millor al parquet, a diferència de les darreres jornades, on els primers minuts se’ls van fer costa amunt. Les noies de Cristina Andrés van agafar molt bon ritme i tan sols van cedir sis punts (11-17). En el segon quart es va veure el potencial de la base d’aquest esport al país, amb una gran Clara Davasse (16 punts i vuit rebots) i Alexia Rodríguez (12 punts i 10 rebots) que es van tirar l’equip a l’esquena per poder arribar al descans amb el 23-27 al lluminós, guanyant el període (12-10).

Una vegada establerta la represa, el tercer quart va ser el més tranquil, on cap dels dos combinats volia cometre cap errada a causa de la poca diferència en el marcador. Cada jugada es va exhaurir fins al final i les possessions es van fer més llargues. Aquest ritme va acabar per beneficiar les locals, que van aconseguir imposar el 8-6, retallant en dos punts el marcador global i jugant-s’ho tot als darrers 10 minuts de trobada.

Tot i l’esforç que van presentar les andorranes, finalment no es va poder aconseguir l’objectiu, ja que en l’últim quart les moldaves van ser una mica superiors i es van imposar per 10-11, deixant el 41-44 en el marcador final. A tan sols tres punts de l’empat i quatre de la victòria, les noies sub-18 van demostrar que encara no han dit l’última paraula en el bàsquet internacional. Ada Domene, Ana Barroso, Clara Davasse, Fiona Torres, Aina Tena, Alba Prat, Naiara Crespo, Nuria Domene, Judit Ruiz, Alexia Rodríguez, Idoia Martí i Georgina Mur ha estat les representants del país.