Andorra assoleix la cinquena posició als Youth Skyrunning a Gran Sasso

Lea Anción i Max Palmitjavila surten com a joves promeses destacades en aconseguir dues terceres posicions

Max Palmitjavila durant una de les proves d’ahir als Youth Skyrunning World Championship a Itàlia. | FAM

El municipi italià de L’Aquila va acollir aquest cap de setmana els Campionats del Món Juvenils de Skyrunning, una cita molt esperada per a totes les joves promeses d’aquest esport, i on Andorra va assolir la cinquena posició general del total de les 19 nacions que hi van participar.

Divendres, els atletes van córrer la prova vertical amb 3,5 quilòmetres de distància i 1.000 metres de desnivell positiu, un traçat molt exigent i físic on la part psicològica dels corredors va jugar un paper clau. Ahir va ser el torn de la Skyrace amb un traçat inicial de 21,6 quilòmetres de distància i quasi 2.300 metres de desnivell positiu, però el mal temps i el fort vent van obligar l’organització a retallar el recorregut, i finalment totes les categories van completar el circuit previst per la categoria Youth A, de 16 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell positiu.

La Vertical Race va ser la primera prova per als vuit atletes andorrans, on es van assolir uns bons resultats. En la categoria Youth A, Lea Anción va completar el traçat en 55.21, aconseguint una excel·lent 12a posició general i una tercera posició. En homes, Max Palmitjavila també va fer una molt bona cursa, completant la Vertical en 44.27, assolint una tercera posició en la mateixa categoria. Per la seva part, Marc Casanovas va finalitzar la primera cursa en 50.13, travessant la línia de meta en una 13a posició. En la categoria Youth B (18-20 anys), Andrea Sinfreu va travessar la meta en 56.37, en una 17a posició general i 6a de la seva categoria. Els germans Rogé van completar la pujada en 18a i 19a posició. David Rogé va fer-ho en 47.12 i Gerard Rogé en 47.56. Finalment, en sub-23 (21-23 anys), Arnau Soldevila va realitzar una molt bona pujada, assolint una excel·lent 11a posició general i setena de categoria en un temps final de 41.51. Per la seva part, Adrià Bartumeu no es va trobar còmode en la pujada, però tot i això, va finalitzar-la en un temps final de 53.07, sent 34è.

En la jornada d’ahir va ser el torn de l’Skyrace, la prova llarga del cap de setmana, on els vuit atletes andorrans van prendre part de la sortida. En sub-23, així com en la classificació general, Soldevila va tornar a ser el millor andorrà, finalitzant els 16 kilòmetres en 1.49.08, aconseguint la 20a posició general i 13a en la seva categoria. El segon del Principat en travessar la línia de meta va ser Max Palmitjavila, corrent una molt bona cursa amb un temps final d’1.53.54, assolint la 34a plaça general i tornant a fer podi en Youth A, amb una excel·lent tercera posició. Gerard Rogé va completar la prova uns minuts després de Palmitjavila, amb un temps final d’1.59.49, en 21a posició en Youth B, mentre que David Rogé va marcar 2.03.40, acabant en la 24a posició en la mateixa categoria. Bartumeu va completar el circuit en 2.04.27, finalitzant en la 33a posició sub-23, i per la seva part,Casanovas va realitzar una molt bona cursa, travessant la línia de meta en 2.12.56, aconseguint una 16a posició final en Youth A.

En dones, Andrea Sinfreu va fer el recorregut en 2.24.13, travessant la línia de meta en 20a posició general femenina i vuitena en categoria Youth B. Finalment, Lea Anción va recórrer l’Skyrace en 2.25.08, en una molt bona 22a posició general femenina i assolint una quarta plaça final en Youth A.

Els joves van estar acompanyats en tot moment dels entrenadors Guillem Campeny i Carles Font. «Podem estar ben orgullosos de l’equip que s’ha portat aquest any a Gran Sasso. Els més veterans han donat consell i ajudat als més joves. Això finalment s’ha vist reflectit en els resultats. Ha sigut un cap de setmana on tots han agafat moltíssima experiència», va declarar Campeny, mentre Font va afegir que «en general el grup ha estat fantàstic, han sabut competir molt bé i l’experiència ha sigut molt positiva».