PUBLICITAT

Taxa 0 proposa xerrades de tinença als centres educatius

Vilamajó creu que els joves han de saber què és tenir un animal

Per Laia Bautista

Foto d’un gos que passeja lligat amb la corretja.
Foto d’un gos que passeja lligat amb la corretja. | Maricel Blanch

El portaveu de Taxa 0, Jaume Vilamajó, va proposar davant l’actual campanya de sensibilització sobre la tinença responsable d’animals de companyia, xerrades a les escoles per a conscienciar l’obligació que implica adoptar una mascota. Vilamajó creu que l’associació de Bubus, la gossera i Taxa 0 podrien oferir aquest tipus de conferències als estudiants de tots els centres educatius del país, ja que considera essencial sensibilitzar als joves andorrans sobre la implicació que han de tenir per fer-se càrrec d’una mascota.

El portaveu de Taxa 0, considera que «hi ha molts nens que demanen als seus pares per Nadal el gos que han vist, en una pel·lícula o en una sèrie de televisió, com qui vol una Nintendo» i acaben adoptant l’animal sense ser conscients de la responsabilitat que hauran de tenir. Alguns dels gossos més coneguts en l’àmbit audiovisual són el gos de la pel·lícula Hachiko i el de la sèrie policíaca Rex, el primer un gos PPP i el segon un gos que necessita ensinistrament.

A més, va assegurar que l’impacte seria beneficiós per a les mascotes, ja que podrien mentalitzar a les persones que volen adoptar un animal que quan aquest no té un comportament adequat, «l’opció no és abandonar-lo ni dur-lo a la gossera», sinó que se li ha de pagar a un ensinistrador perquè aprengui a comportar-se, «de la mateixa manera que els pares paguen la universitat a un fill», va afegir Vilamajó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT