PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les piscines fan fugir la xafogor

Els responsables valoren positivament l’afluència des de l’obertura de les instal·lacions

Per Cristina Rozados

Instal·lacions de la piscina de La Mola a Encamp.
Instal·lacions de la piscina de La Mola a Encamp. | Comú d\'Encamp

del Principat són les millors aliades contra la calor. La piscina Muntanya i La Mola omplen les seves instal·lacions tot i les restriccions sanitàries. Els responsables d’ambdós establiments estan satisfets de l’afluència de clients. Segons la responsable de la piscina Muntanya «ja hi han accedit 5000 persones des que vam obrir l’11 de juny», i a La Mola afirmen que ja han tingut l’aforament complet en tres ocasions. 


Per la seguretat dels clients, la piscina de La Mola divideix la jornada en dos torns; el primer comença a les 10.00 hores i acaba a les 14.30 hores; el segon inicia a les 15.00 hores i finalitza a les 19.30 hores, a més de realitzar la desinfecció de totes les instal·lacions al llarg del dia. En el cas de la instal·lació encampadana, s’higienitza tot el recinte durant la pausa entre els dos torns. Així mateix, a l’aigua de la piscina també se li afegeix més clor per eliminar totes les bacteries presents. Pel que fa a la piscina Muntanya, l’aigua és d’origen termal i aporta diversos beneficis per a la salut física i mental, ja que hidrata la pell, relaxa la musculatura, a més de provocar una sensació de benestar. Aquesta, prové de la falla d’Escades-Engordany, i posseeix una temperatura de 70 graus en el seu naixement. Amb un aparell es barreja l’aigua termal amb aigua freda rebaixant la seva temperatura a 28 graus, perquè sigui apta per al bany. El recinte compta amb dues piscines, una gran amb aigua calenta i una petita més freda.


D’altra banda, les instal·lacions de La Mola estan equipades amb dos bassals, a més d’una zona de voleibol platja, actualment clausurada per les restriccions sanitàries. No obstant això, s’organitzen activitats dirigides d’aiguagim i ioga els dimarts i dijous. En el cas de la piscina Muntanya, fa dos anys es duia a terme una festa de l’escuma amb la música en directe, però ara no fan activitats, ja que volen ser prudents. Malgrat tot, l’any que ve esperen «tornar a la normalitat», aclareix esperançada la responsable del recinte.


La majoria de clients que accedeixen són residents del país, però també arriben turistes «que busquen una piscina per refrescar-se», assegura la treballadora de la Muntanya. En referència a les entrades, l’accés per als adults durant tot el dia té un preu de set euros, i per als infants d’entre sis i 10 anys quatre euros; en canvi, si l’entrada es compra a partir de les 15.00 hores, el preu disminueix a quatre euros i a dos amb 50 per als nens. 


En el cas de La Mola, l’entrada pels adults costa cinc euros i per als menors i persones majors de 65 anys tres euros. A banda d’això, els socis del Centre Esportiu d’Encamp i del Pas de la Casa tenen l’accés gratuït mentre durin les obres per al manteniment de les piscines interiors. Finalment, ambdues romandràn obertes fins al mes de setembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT